Irak SLUG: FI/WALL. DATE: Downloaded 11/11/2003. (mmm) CREDIT: Lucian Perkins / TWP. LOCATION: IRAQ. CAPTION: Barbed wire lines a street near the Palestine hotel. With cement walls and barbed wire going up around Baghdad to protect the Green Zone and important buildings, the city is becoming divided, reminiscent of the Berlin Wall.

2016. 02. 05.

Falat építenek Bagdad köréFalat építenek, valamint árkot ásnak az iraki főváros, Bagdad köré, hogy elejét vegyék a terrortámadásoknak és csökkenthessék az ellenőrzőpontok számát a városon belül – jelenti az MTI.

Saad Maan, az iraki belügyminisztérium szóvivője arról tájékoztatott, hogy a fal nagyjából 100 km hosszú lesz, Bagdad északi és északnyugati részét fogja körülölelni, a belvárostól mintegy 30 km távolságban. Az építmény 3 méter magas lesz, az árok mélységéről és szélességéről a tisztviselő azonban nem nyilatkozott.

A belügyminisztérium nyilatkozata szerint ezzel a lépéssel hat hónap alatt felére csökkenthetik a városon belül felállított ellenőrzőpontok számát, ez által pedig több ezer katona és rendőr szabadulna fel, akiket máshova át lehetne csoportosítani, valamint a forgalom is felgyorsulhatna.

Bagdadban egyébként nem ez az első fal, amit, amit emeltek – a legfontosabb állami épületeket, valamint a külföldi nagykövetségeket csoportosító diplomáciai negyedet, illetve több lakónegyedet is hasonló védművek segítségével őriznek.

Irak fővárosában a terrortámadások szinte mindennaposak, csak idén januárban 299 civil vesztette életét és további 785 sebesült meg robbantások és lövöldözések során az ENSZ adatai alapján.

Orientalista.hu – Crusader

Címkék: , , , ,


Back to Top ↑