Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2014. 10. 08.

Hezbollah izraeli célpontot támadott

2014. 10. 08.

Tegnap a libanoni ellenállási szervezet sikeresen hajtott végre egy katonai akciót izraeli harci jármű ellen.

A támadásban három katona megsérült, amit az izraeli hadsereg is elismert. A támadást a libanoni Saba terültén hajottak végre amit az izraeliek a mai napig megszállva tartanak. a Terület stratégiailag nagyon fontos mivel Szíria Libanon Izrael hármas határán fekszik.
Napok óta fenyegetőznek izraeli politikusok és katonatisztek, hogy felégetik Libanont. Hasan Nasrallah a szervezet vezetője válaszában kijelentette, hogy pártja képes akár két frontot is harcolni.

A Hezbollah a szíriai Assad kormány szövetségese. Az elmúlt években a gerillaharcáról híres szervezet több ezer katonát küldött szír területekre, hogy támogassa az országot a terroristák elleni háborújában.

Mindeközben a Hezbollah és a szír kormány is megerősítette, hogy Izrael a megszállás alatt tartott Golán fennsíkon támogatja a Nuszra Front és más terrorszervezetek csoportjait, hogy libanoni területekre átszökve megtámadják a libanoni hadsereg és a szervezet egységeit ezzel akarják bevonni az országot a már lassan egész Közel-keleti kiterjedő konfliktusba.

A Hezbollah október 5.-én több tucat áldozat árán, de a libanoni Jorod Brital község felé nyomuló terroristákat visszaverte. Nasrallah kijelentette, hogy kész Intifádát indítani a Galilei területeken. Assad szír elnök a Golán fennsíki front megnyitásával fenyegetőzik, ha Izrael továbbra is támogatja a terrorista csoportokat.

orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑