Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 10. 19.

Iraki népi milícia: Az amerikaiak etetik, az izraeliek kiképzik az Iszlám Államot (videó)

2015. 10. 19.

Az iraki hadsereg mellett harcoló Hasd Al-Shaabi népi milícia szerint bizonyíték van a kezükben, hogy az Egyesült Államok élelmiszert dobott le az Iszlám Államnak. A népi milícia egy izraeli tisztet is elfogod Ramadiban. – közölte a libanoni Addiyar.

Az iraki Hasd Al-Shaabi egyik tisztje videofelvételen mutatta be, hogy amerikai élelmiszer csomagokat találtak. Az iraki hadsereg szövetsége a Salah Al-Din tartományban lévő Baiji város környékén találtak rá a frissen csomagolt élelmiszeradagokra. – közölte a Russia Today

Az iraki kormány erők az elmúlt napokban nagyszámú Iszlám Állam terroristát likvidáltak, és felszabadították a tartomány több települését, mint például Makhoul,  Al-Siniyeh, és Baiji északi részét.

 

.

Izraeli tiszt esett az iraki népi milícia fogságába

A Ramadi város felszabadításáért indított offenzíva során, az iraki Hasd Al-Shaabi népi milícia állítása szerint egy izraeli kiképző tisztet fogtak el.

Az iraki milícia közölte az izraeli tiszt adatait is. A libanoni Addiyar helyi információkra hivatkozva közölte, hogy a fogságba esett izraelit Yossi Ailwan Shahak hívják, és a Golani Brigád ezredese.

A katonai sorszáma: Re34356578765Az231434.

Az iraki kormány hivatalosan nem erősítette meg a hírt, Tel-Aviv még nem kommentálta az Hasd Al-Shaabi állítását.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑