Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2015. 08. 26.

Izrael folytatja a válaszfal építését Ciszjordániában

2015. 08. 26.

Izrael, katonai erőket bevetve folytatja a válasz fal építését a megszállt Ciszjordániában, hogy az illegálisan épített zsidó telepeket elválassza a palesztin lakosságtól.

Tíz napja, hogy  az izraeli hatóságok minden előzmények nélkül kivonultak Beit Jala városba Bir Onah területére és buldózerekkel palesztin földművesek tulajdonában lévő olajfákat téptek ki.

A Jeruzsálemtől tíz kilométere található Bir Onah mezőgazdasági területen hat palesztin családnak volt  olajfa ültetvénye.  Az izraeli hatóságok a közelben törvénytelenül felépített Gilo zsidó telepet akarják fallal körbevenni, ezért tarolták le a több hektárnyi faültetvényt.

A keresztény palesztin közösség kivonult a helyszínre és misét tartottak tiltakozásul az izraeli kormány agresszív fellépése ellen.

.

Az Izraeli búldozerek több lakóépületet is leromboltak Jeruzsálem kelet részehez közel  Khan Al-Ahmar térségben. A lakóépületekben A Jahalin beduin közösség húsz családja lakott. A beduinok szembeszálltak a megszálló erők katonáival, de a tüntetést feloszlatták.

Több mint félmillió izraeli él, közel 120 illegális településen, amiket a palesztin területek 1967-es megszállása óta építettek ki.

A palesztinok célja, hogy létrejöjjön egy független állam Ciszjordániában, Jeruzsálem keleti részén,  és Gázai övezetben, amihez azt követelik, hogy Izrael tartsa be az ENSZ határozatokat és  vonuljon ki a megszállt palesztin területekről.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑