Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 30.

Izraeli dróntámadás Szíriában

2015. 07. 30.

Öt ember vesztette életét az újabb izraeli agresszióban. A cionista állam drónjai a stratégiai Golán-fennsíkon Quneitra város közelében támadtak.

Két Hezbollah katona és három  drúz önkéntes vesztette életét az izraeli támadás során. A  szíriai civilekből szerveződött Nemzetvédelmi Erők és a Hezbollah közös járőrözést tartott amikor lecsapott rájuk a Szíria légterébe  berepült drón. A járőrautók Hader falu közelében érte a támadás. – közölte az iráni alalam.ir

Hader szíriai oldalon helyezkedik el a Golán-fennsíkot 1967-tól Izrael által megszállt területektől elválasztó tűzszüneti vonalnál. Az izraeli hadsereg még nem kommentálta a támadást.

A négy éve tartó szíriai konfliktusban az izraeli vezetés aktívan támogatja a terroristák tevékenységét.

A megszállt Golán-fennsíkon és Palesztinában élő drúzok több alkalommal is tüntetést szerveztek az elmúlt hónapokban mivel a Nuszra Front terroristái a szíriai drúzokat is elkezdte támadni.

Izrael a palesztin és Golán-fennsíki drúzok nyomására ígéretet a szíriai drúzok védelmére.   Ennek ellenére a cionista rezsim továbbra is az Al-Kaida szíriai ágaként ismert Nuszra Frontot támogatja, és támadja a kormányerőkhöz hűséges drúz önvédelmi erőket.

Izraelnek  nem ez  volt az első Szíria elleni támadása az utóbbi időben. Januárban hat fő vesztette életét a libanoni Hezbollah ellenállási mozgalom tagjai közül Quneitra közelében egy izraeli támadás során. A Tel-Aviv rezsim legalább öt légitámadást hajtott végre az elmúlt évben a régióban.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑