Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 09. 08.

Izraeli helikopterek a szíriai harctéren megsebesült terroristákat szállítanak el

2015. 09. 08.

Izraeli helikopterek kórházi kezelésre szállították a megszállt területekre vahabita terrorista csoportok 6 megsebesült tagját, akik a kormányerők ellen harcoltak Szíriában, közölte egy jelentés.

A hivatalos szíriai hírügynökség a SANA az izraeli médiát idézve közölte, hogy a helikopterek egy nappal korábban szállították a sebesülteket.

Az egyik sérült vahabita fegyverest Szafed város egyi kórházába vitték, a másik ötöt egy Hajfában lévő egészségügyi központba szállították.

A hírek nem jelentenek meglepetést, mert a tény az, hogy a Tel Aviv már hosszú ideje támogatja a szíriai elnök ,Bashar Al-Assad kormánya ellen harcoló vahabita fegyveres csoportokat az arab országban már több mint négy éve zajló konfliktusban. – közölte a Press TV.

Jelentések szerint Izrael tábori kórházak sorát állította fel a Szíriával közös határa közelében azért, hogy a harctérről ide érkező fegyvereseket kezeljenek.

A Golán-fennsík Izrael által megszállt szíriai területén létesültek azok a tábori kórházak, amelyeket sebesült vahabita fegyveresek kezelésére állítottak fel. Júniusban a Golánon élő helyi lakosok (drúzok) megállítottak egy izraeli járművet, ami az Al-Nuszra Front (Al-Kaida) terrorszervezet két tagját szállította az Al-Shejkh-hegy és Madzsdal Al-Shamsz falu közötti úton.

Ehud Jaari, egy izraeli politikai elemző azt mondta 2014. októberében, hogy a Tel Aviv kórházi kezelésben részesített több, mint 1400 vahabita fegyverest, akik a kormányerők elleni harcokban sebesültek meg Szíriában.

Orientalista.hu 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑