Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 21.

Izraeli légitámadás sorozat délnyugat Szíriában

2015. 08. 21.

Csütörtök este 08.30 órakor damaszkuszi idő szerint az Izraeli Légierő több várost vett tűz alá Szíria Al-Kunejtra tartományában, miután az izraeli (IDF) fegyveres erők szóvivője szerint 4 rakéta csapódott be Galilea megszállt terültén, minimális kárt kozva mezőgazdasági területen, Izrael északi területén.

izraeli támadása golánon

Izraeli légicsapás a szíriai Golán-fennsíkon

Az Izraeli Légierő megtámadta Al-Baasz, Al-Hamidija, és Al-Kawm városokat és a Szíriai Arab Hadsereg 90. Dandárának bázisát (Liwa 90#), ahonnan a Hadsereg tüzérsége a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra által megszállt területsávot pusztítja Al-Kunejtra tartományban.

Az izraeli fegyveres erők (IDF) szóvivőjének sajtónyilatkozata szerint:

“Megerősítjük, hogy az Irán által támogatott Iszlám Dzsihád szervezet ma délelőtt rakétákat lőtt ki. A szíriai kormány felelős a Szíriából indított támadásokért.”

A palesztin ellenálló csoport az “Iszlám Dzsihád” kijelentette, hogy nem vettek részt ezekben az Izrael elleni támadásokban, annak ellenére, hogy az izraeli fegyveres erők szóvivője és az irodája ezt állítják.

Ez már nem az első alkalom, hogy Izrael támadja Szíriát: korábban az izraeli légvédelem lelőtt egy szíriai repülőgépet a Golán-fennsík Al-Kaida fegyveresek által ellenőrzött része közelében – megölve a pilótát is – azt állították, hogy a repülőgép megsértette Izrael légterét. Alapos vizsgálatot követően kiderítették, hogy a repülőgép nem követett el légtérsértést Izraelben.

Egy katonai forrás szerint a Golán-fennsíkról, nem voltak áldozatai az izraeli légierő Szíriai Arab Hadsereg ellen elkövetett megengedhetetlen agressziójának.
A szíriai állami televízió megerősítette a hírt, hogy Izrael csapást mért a Golan-fennsíkon. Izrael korábban közölte, hogy a bombázás válasz a területére Szíria felől kilőtt rakétákra.
Izrael több rakétát indított, amelyek egy szállítási központot és egy középületet értek el a Golán-fennsík szíriai részén, Kunejtrában, közölte egy katonai forrás a szíriai állami televíziónak.
Az izraeli fegyveres erők (IDF) szerint a korábbi rakéták a Golán-fennsík központi része felől jöttek, amelyet a szíriai elnök, Bashar Al-Assad erői ellenőriznek.
“Az izraeli hadsereg Szíriát látja felelősnek a támadásért és meg fogja fizetni ennek az árát.” – mondja az izraeli fegyveres erők közleménye.
Az izraeli hadsereg ezenkívül közölte, hogy a korábbi rakétákat az Iszlám Dzsihád mozgalom lőtte ki “iráni tervek szerint és útmutatással”.

Az izraeliek által közétett felvétel. Tel-Aviv szerint a szír terüetekről érkező négy rakéta “nagy kiterjedésű bozóttüzet” okozot Galileában:

إعلام العدو#ﺷﺎﻫﺪ ﺣﺮﺍﺋﻖ ﻋﻘﺐ ﺳﻘﻮﻁ ﺃﺭﺑﻌﺔ ﻗﺬﺍﺋﻒ ﺻﺎﺭﻭﺧﻴﺔ ﻗﺮﺏ ﺍﺻﺒﻊ ﺍﻟﺠﻠﻴﻞ ﻣﺼﺪﺭﻫﺎ ﺍﻷﺭﺍﺿﻲ ﺍﻟﺴﻮﺭﻳﺔ حسبما نشرت وسائل إعلام اسرائيلية .

Posted by ‎شبكة أخبار خان أرنبة الوطنية‎ on 2015. augusztus 20.

 

Hat órán belül újból támadott az izraeli légierő

izrael támadása golánon2

Megismételt légitámadás a cionista légierőtől

Az Izraeli Légierő megismételte légi támadásait Nyugat-Szíria felett, támadva a 68. Dandár bázisát (Liwa 68#) Khan Al-Shejhben (Damaszkusz tartomány) és a 90. Dandár bázisát (Liwa 90#) Al-Kunejtra tartományban hat órás szünet után, ami a korábbi többszörös Golán feletti légi csapásokat követte.

A 68. Dandár bázisa új célpont az Izraeli Légierőnek; azonban a támaszpont nem jelent közvetlen fenyegetést Izraelnek, mert Khan Al-Shejhen kívül helyezkedik el – egy város ahol harcok vannak, Szíria Damaszkusz tartományában, ráadásul nehéz fegyverzettel sem rendelkeznek.

Egy damaszkuszi katonai forrás szerint a támadó izraeli légi járművek helikopterek voltak, amelyek csütörtök éjfél előtt léptek be a szíriai Golán-fennsíkra.

A Szíriai Fegyveres Erők meg nem erősített információi szerint a támadásban öt szíriai katona életét vesztette.

Az izraeli támogatást élvező Nuszra Front és szövetségesei egyre nagyobb területeket veszítenek el a deli és nyugati tártományokban. A libanoni határhoz közel fekvő Al-Zabadani városban teljesen körbavannak zárva és már csak néhány utcát uralnak. Izrael, hogy ménékülőutat biztosítson nekik,bevetette légi erejét a kormányerők ellen.

Az izraeli hadsereg a napokban bejelentette, hogy kész szárazföldön is beavatkozni a szíriai konfliktusba. A cionista állam több hadosztályát is a Golán-fennsíkra küldte.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑