Irak

2016. 01. 20.

Közel 20 ezer iraki civil halt meg az elmúlt két évbenTöbb mint 18 800 iraki civil halt meg, 36 ezren pedig megsebesültek a 2014. január elseje és 2015. október 31-e közötti időszakban – közölte az ENSZ kedden nyilvánosságra hozott adataira hivatkozva Farhan Haq, az ENSZ helyettes szóvivője egy sajtóértekezleten, a Kínai Nemzetközi Rádió híradása szerint.

2014 januárja óta az országban 3,2 millió embernek, köztük több mint 1 millió iskoláskorú gyermeknek kellett elhagynia lakhelyét, mondta Farhan Haq.

Az Iszlám Állam, az iraki biztonsági erők és a kormányt támogató fegyveres csoportok között 2014 eleje óta zajló harcok okozták a „megdöbbentő” veszteségeket, fogalmaz az ENSZ-jelentés.

A jelentést az ENSZ iraki missziója (UNAMI) és az Emberi Jogi Főbizottság (OHCHR) állította össze elsősorban az áldozatoktól, a túlélőktől és a tanúktól származó közvetlen adatok alapján.

A jelentés az Iszlám Állam által elkövetett szörnyű gyilkosságokra számos példát hoz fel az agyonlövéstől, lefejezéstől kezdve az élve elégetésen át az épületek tetejéről történő ledobásig.

Orientalista.hu

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com