Haditudósítás

2016. 02. 02.

Kudarcba fulladt az Iszlám Állam offenzívája Deir EzzorbanA múlt hét végén Deir Ezzor tartomány északnyugati területén az úgynevezett “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (Daesh) terrorszervezet egy másik offenzívát indított Al-Baghilijah körzete ellen az Euphrates folyó nyugati partján, megtámadva az Al-Dzsazira Egyetem kampuszát, az Al-Rawad magaslatot és a Furat Al-Sham Hotelt harmadik alkalommal négy napon belül. – közölte az almasdarnews.

Az említett terrorista szervezet a kiemelt fontosságú Tal Al-Rawad megrohamozásával kezdte a támadását, ahol régi “ismerősként” a Szíriai Arab Hadsereg (Köztársasági Gárda) 104. Légideszant Dandár katonái szálltak szembe vele az északi peremen.

A Szíriai Arab Hadsereg 104. Dandára három órán keresztül harcolt az Daesh terroristák ellen Tal Rawad védelmében; azonban az említett terrorista szervezetet még egyszer újra elüldözték a stratégiai magaslatról, miután képtelenek voltak áttörni a Szíriai Fegyveres Erők itteni első védvonalát.

Egy katonai forrás a 104. Dandár állományából közölte, hogy a Daesh egy újabb harctéri parancsnokát vesztette el a Tal Rawadnál vívott csata során Al-Baghilijah körzetében. A forrás hozzátette, hogy a terrorista vezért Abu Hadhefah Al-Maghrabi néven azonosították (marokkói állampolgár). A likvidált vezérnél az úgynevezett “Kalifátus” által kiadott személyi azonosító kártya volt.

A tűzharc még tart északra a Tal Rawad magaslattól; azonban az ISIS elsődleges támadása kudarcot vallott, most megpróbálnak visszavonulni a körzetből, mielőtt a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségi csapásai meg nem semmisítik őket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com