Szíria orosz helikopter 2

2016. 07. 10.

Lelőttek egy orosz helikoptert Palmyra közelében (videó)Az Orosz Honvédelmi Minisztérium szombaton közölte, hogy ISIS terroristák orosz helikoptert lőttek le Palmyra szíriai város közelében, megölve két orosz oktató pilótát.

Július 8-án orosz katonai oktató pilóták próbarepülést hajtottak végre egy szíriai MI-25/MI-35 helikopterrel (a MI-24 exportváltozata), amikor a szíriai hatóságok kérték, hogy mérjenek légi csapásokat ISIS terroristák egy nagyobb kontingensére, amely Palmyrától keletre manőverezik. Áll a minisztérium közleményben.

A helikopter orosz személyzete visszaverte a nagy létszámú ISIS terrorista csoport szíriai kormányerők elleni támadását

“A személyzet vette a szíriai kormányerők parancsnokságának kérelmét, hogy mérjenek csapásokat az előretörő ISIS fegyveresekre. A gép parancsnoka, Riafagat Khabibulin úgy döntött, hogy megtámadják a terroristákat. Az orosz személyzet szakszerű légi beavatkozása meggátolta a vahhabita terroristák előretörését. Amikor a helikopter lőszerkészlete kifogyott és haladási irányt változtatott, akkor a terroristák a felszínről eltalálták,ezután a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt álló területen lezuhant. A helikopter személyzetének tagjai hősi halált haltak.”

A mártír orosz pilótákat, Riafagat Khabibulint (az 55. Önálló Helikopter Ezred parancsnokát) és Jevgenyij Dolgint poszthumusz kitüntetik, közölte a minisztérium.

orosz pilóta

Riafagat Khabibulin

A gép olyan területre zuhant, amit a szíriai kormányerők tartanak ellenőrzésük alatt. Moszkva közlése szerint eddig 12 orosz állampolgár vesztette életét az Iszlám Állam elleni küzdelem során.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Címkék: , , , , ,


Back to Top ↑