Törökország török terrorista barislan teskil

2016. 04. 01.

Letartóztattak egy török férfit az orosz pilóta meggyilkolásáértA török rendőrség letartóztatott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte azt az orosz pilótát, akinek a gépét egy török katonai repülő lőtte le a szíriai-török határon tavaly novemberben.

Sajtóértesülés szerint letartóztattak csütörtökön egy férfit, akiről azt gyanítják, hogy ő gyilkolta meg tavaly novemberben a török légierő által lelőtt orosz vadászbombázó pilótáját. A Hürriyet című napilap úgy tudja, hogy Al-Barislan Taslik terroristát Izmirben, egy étteremben fogták el 14 társával együtt.

A Szu-24-es típusú vadászbombázót november 24-én lőtte le egy török vadászgép a szíriai-török határon.

Orosz védelmi illetékesek szerint a pilótának, Oleg Peskov alezredesnek sikerült katapultálnia a lelőtt gépből, de Szíriában tevékenykedő fegyveres csoportok török tagjai földet érés közben meggyilkolták.  Navigátora túlélte a katapultálást, s őt az orosz erőknek sikerült kimenteniük, de eközben egy orosz katona meghalt.

Moszkva diplomáciai úton kérte Ankarát, hogy a gyilkost adja ki Oroszországnak, de a török kormány nem reagált a kérésnek.

Az incidens komoly feszültséget okozott Ankara és Moszkva között. Oroszország egy sor gazdasági szankciót hozott a NATO-tag Törökország ellen.

Orientalista.hu – Zenobia (MTI – Sputniknews nyomán)

Címkék: , ,


Back to Top ↑