Lapszemle 2015-02-09 00:00:00 "Politieke beweging Kuzu en Öztürk maakt inbreuk op naam en logo Denk van GGZ Friesland." ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.

2016. 05. 25.

Migránspárt alakult HollandiábanDenk néven migráns hátterű párt alakult Hollandiában – számol be a német Die Welt. A párt antirasszistának, innovatívnak és coolnak tartja magát.

A Mandiner által szemlézett anyagból kiderül, hogy Erdogan török elnök kritikája tabu a számukra, és leginkább a holland radikális jobboldal ellenzésével vannak elfoglalva. „Rasszizmusregisztert” is létrehoznának, amiben összegyűjtenék a bevándorlókkal szemben „tiszteletlen” holland hivatalnokok neveit.

A párt alapítója két török származású holland parlamenti képviselő, Tunahan Kozu és Selcuk Öztürk, akik az integrációs politika iránya miatt hagyták ott eredeti szociáldemokrata frakciójukat, hogy saját pártot alapítsanak.

A Denk egy olyan erővé akar válni, amely a szerintük az elmúlt években ridegebbé és jobboldalibbá vált társadalomban antirasszista, innovatív és cool lehet. A párt ellensúlya akar lenni a Geert Wilders vezette holland anti-iszlamista, bevándorlásellenes politikai erőnek. Képviselni szeretnék a bevándorlóként Hollandiába érkezett tömegeket, a mottójuk:

“Az elhallgatottak hangja.”

Szociológusok szerint akár egymilliós választói tömeget is maga mögé tudna állítani a Denk Hollandiában. A jövő évi választáson minimum öt képviselői helyet szeretnének megszerezni.

888.hu


Back to Top ↑