Európa Firefighters work to extinguish flames after a massive blaze torched a recycling station in Malmo, Southern Sweden June 27, 2013. The fire broke out on Thursday evening around 7 pm local time in the area of Norra Hamnen. No casualties were reported. Picture taken June 27, 2013. REUTERS/Johan Nilsson/Scanpix Sweden (SWEDEN - Tags: DISASTER TPX IMAGES OF THE DAY) ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS.  NO COMMERCIAL SALES. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN - RTX114IN

2016. 02. 28.

Németek ujjonganak, ahogy leég egy menekülttábor, megakadályozzák a tűzoltástKigyulladt egy menekülttábor a szászországi Bautzen településén. A körülmények felvetik a szándékos gyújtogatás lehetőségét, de a lakosok reakciója a legérdekesebb fejlemény.

A Deustche Welle cikke alapján az összegyűlt emberek méltatlan megjegyzéseket tettek, és leplezetlen örömről tettek tanúbizonyságot. Nemrég pedig a szászországi Clausnitz városában a tömeg migránsellenes szlogeneket kántálva megállított egy menekülteket szállító buszt. Itt látható a videó a clausnitzi incidensről:

A bautzeni tűzesetnél a jelen lévők megpróbálták megakadályozni a tűzoltók munkáját.

Szászország tartomány miniszterelnöke, Stanislaw Tillich undorítónak és förtelmesnek nevezte az eseményeket.

Undorító és förtelmes, mindenesetre, ha a német állampolgárok aktívan meg akarják akadályozni a tűzoltást egy égő menekültszállónál, az elmond egyet s mást a közhangulatról. A Deutsche Welle beszámolója szerint 2015-ben több mint 1000 gyújtogatási eset fordult elő épülő és felépített menekülttáboroknál.

Orientalista.hu – Jack Fall

Címkék: , ,


Back to Top ↑