Biztonságpolitika

2018. 04. 12.

Oroszország negyven Pantsir S1 légvédelmi rendszert telepített SzíriábaA szíriai állami média hírei szerint az orosz védelmi minisztérium az utóbbi időszakban negyven rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rakéta rendszert telepített az országba.

Ezt a fajta védelmi rendszert az orosz hadsereg már korábban is használta. Azonban a szíriai háborús események során jelentős tapasztalatokra tettek szert a légvédelmi rakétarendszer használata során és a tapasztalatoknak megfelelően korszerűsítették ezt a védelmi eszközt.

A Pantsir S1 légvédelmi rakétarendszert szárazföldi katonai célpontok védelmére tervezték, továbbá a nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerek fedezeteként szolgál. Egy üteg 12 db 57E6-E közepes hatótávolságú légvédelmi rakétával (NATO kód: SA-22 Greyhound) van felszerelve, melyek 1,2 és 20 kilométer közötti távolságban képesek légi célpontok megsemmisítésére. Az üteg védelmét további két darab 2A38M típusú 30 mm-es dupla csövű légvédelmi gépágyú látja el.

Ez a védelmi rendszer képes lesz arra, hogy megvédje a Szíria területén lévő orosz katonai bázisokat egy esetleges nyugati légicsapás esetén. Korábban egy izraeli vadászgép lelövésével azonban a szíriai légvédelem is bizonyította, hogy képes megvédeni az országot az esetleges amerikai és cionista agressziótól.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

, , , , ,
<


Back to Top ↑