Szíria Dzseble, 2017. január 5.
A SANA szíriai állami hírügynökség által közreadott kép civilekrõl egy pokolgépes merénylet helyszínén, a nyugat-szíriai Latakia tartomány Dzseblében 2017. január 5-én, miután autóba rejtett bomba robbant a kormányerõk kezén levõ város stadionjánál. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelõközpontja, az OSDH szerint a merényletnek legkevesebb tizenöt halálos áldozata van, az Al-Ikbaria nevû kormányközeli televíziós csatorna tíz halottról és harminc sebesültrõl adott hírt. (MTI/AP/SANA)

2017. 01. 05.

Pokolgép robbant egy szír városban (videó)Autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel egy szír tengerparti kisváros  vásárló utcájában. A terrortámadás elkövetéséért még egyetlen iszlamista szervezet sem jelentkezett.

A legfrissebb adatok szerint tizenegy ember vesztette életét,  miután autóba rejtett pokolgép robbant a nyugat-szíriai Latakia tartomány Jableh városának stadionja mellett – közölték szíriai hírforrások.

A szíriai hírcsatorna az Al-Akhbariya infromációja szerint a sérültek száma meghaladja a harmincat.

 

A televízió képsorain több lángoló gépkocsit és számos megrongálódott üzletet lehetett látni a jelentős részben az alavita kisebbség lakta város bevásárlónegyedében történt robbanás helyszínén.

A nyugati és térségbeli országok köztük Törökország és Szaúd-Arábi által támogatott iszlamista szervezetek többször megsértették a tűzszünetet. A Nuszra Fronttal szövetségel  fegyveres csoportok több hete mérgezik a főváros Damaszkusz ivóvíz készletét.

A tartományban legutóbb majusban robbantottak a terroristák. Az akkori merényletet az Iszlám Állam vállalta magára. A támadásban 170-en vesztették el életüket.

Orientalista.hu – Sinoda

Címkék: , , , , ,


Back to Top ↑