Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 18.

Szíria: Zabadaniban körbezárt terroristák segítségére sietett Izrael

2015. 08. 18.

Légicsapásokkal próbált menekülő utat létrehozni az Al-Zabadani városban körbezárt terroristáknak a cionista állam.

Az izraeli hadsereg nem kívánta kommentálni azokat a híreket amik a világsajtóban jelentek meg miszerint az izraeli légierő vasárnap hajnalban légicsapásokat mért Al-Zabadani város kormányerők kezén lévő területére.

A Szíriában a kormányerők mellett harcoló Népi Front Palesztina Felszabadításáért Szervezet Központi Vezetősége (PFLP-GC) szerint, izraeli légierő gépei csapásokat mértek a palesztin szervezet bázisára amiben az egyik tagjuk életét vesztette.

A PFLP-GC egyik harcoló tisztje Hussein Jilali szerint a cionista állam menekülő utat akart létrehozni A városban körbezárt terroristáknak, hogy az Anti-Libanon hegységen keresztül eltudjanak menekülni dél felé a megszállt Golán-fennsíkra.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah folytatta Al-Zabadani megtisztítását

A Szíriai Arab Hadsereg híres 4. Gépesített Hadosztályának 63. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Hezbollah-val 46 épületet foglalt el az Al-Dzsamiat negyed fűútja mentén a város központból kifelé, végezve a Harakat Ahar al-Sham és a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák a Dzsabhat Al-Nuszra sok fegyveresével.

A Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah által megtisztított épületek között volt az Al-Zabadani cukorgyár és az Abu Mazen villa; ezek az épületek a legkeményebb összecsapások helyszínei voltak az elmúlt 48 órában Al-Zabadani városban.

Az Al-Dzsamiatban elért sikert követően a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah erőteljes tűzcsapásokat mértek a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek védelmi állásaira keletre az Al-Zahra mecsettől és a vártól, ellenőrzésük alá vonva több épülettömböt, miközben likvidáltak 16 ellenséges megszállót.

Vasárnap a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah egy végső ultimátumot adtak ki a Dzsabhat Al-Nuszra, a Harakat Ahrar Al-Sham és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA=Nem Szabad, Nem Szír és Nem Hadsereg=vahabita terrorista csürhe) “Al-Zabadani Sólymok Dandára” nevű terrorszervezetek fegyvereseinek, hogy egyezzenek bele a teljes megadásban vagy készüljenek az állásaikra mért végső csapásra Al-Zabadaniban.

A Hezbollah és a Szíriai Fegyveres Erők jelenleg több mint 85 százalékát ellenőrzik a Damaszkusz tartománybeli néhai üdülővárosnak, miközben a megszálló vahabita patkányok, a Harakat Ahrar Al-Sham és a Dzsabhat Al-Nuszra terroristái teljesen körbe vannak zárva és ostrom alatt állnak.

Az Al-Zabadani miatt iráni és török közvetítéssel létrejött tűzszünet a hévégén megszűnt, mert az Idleb tartományban a vahabita terroristák által körbezárt Kafraja és Al-Fua városokat a megszállók a tűzszünet ellenére továbbra is lőtték. Kafraja és Al-Fua lakossága és az Idleb eleste után oda húzódott több mint 30 ezer ember és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők ottani kontingensei nem egyeztek bele a megadásba, folytatják a harcot támadó Al-Kaida terroristák és a “mérsékelt felkelők” ellen.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑