Terrorelhárítás Bangladeshi policemen clear out an area to facilitate action against heavily armed militants who struck at the heart of Bangladesh's diplomatic zone on Friday night, taking dozens of hostages at a restaurant popular with foreigners, Dhaka, Bangladesh, Saturday, July 2, 2016. Police sustained casualties and dozens of people were wounded in a gun battle as security forces cordoned off the area and sought to end the standoff.(AP Photo)

2016. 07. 02.

Véget ért a bangladesi túszdrámaVéget ért a túszdráma a dakkai étteremben, közölte a bangladesi rendőrség. A szombat délelőtti információ szerint legkevesebb húsz civil halottja van a támadásnak, és csak 13 túszt sikerült kiszabadítani.

A terrorcselekmény helyszínére érkező biztonságiak, köztük száz katona, hat fegyveres támadót ölt meg a főváros diplomata negyedében működő étteremnél.

A támadók fegyverekkel, robbanóanyaggal és kardokkal törtek be a külföldiek körében népszerű étterembe.

– Maximum 28 évesek lehettek, azért egy bizonyos távolságról láttam csak őket. De mindenképp huszonéveseknek tűntek, szikárak voltak. Kettejük arcát láttam, ők nem voltak szakállasak – mondta egy szemtanú, az étterem egyik alkalmazottja, Sumon Reza.

A túszdráma rendezése közben rendőrök is meghaltak, és több mint kéttucatnyian megsebesültek a korábbi összecsapásokban.

Hírek szerint a túszok között japánok és olaszok is voltak.

Az önmagát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta a támadást.

Orientalista.hu – Euronews

Címkék: , ,


Back to Top ↑