Geopolitika

2015. 08. 09.

Világhírességek az iráni atomprogram egyezmény mellettVideofelvételen hírek színészek, politikusok álltak ki Barack Obama amerikai elnök külpolitikája mellett, és támogatásukat fejezték ki az Iránnal megkötött atomprogram egyezményhez.


A pár perces kampányfilmet a Global Zero szervezet készítette, ami eredetileg egy atomfegyver ellenes csoport.

A felvételen olyan neves emberek szerepelnek mint Morgan Freeman és Jack Black színészek, A jordán anyakirálynő Núr, és az Egyesült Államok volt tel-avivi nagykövete Thomas Pickering.

Pár hete hosszú tárgyalások és egyeztetések után sikerült megállapodni a P5+1-nek Iránnal az atomprogramjával kapcsolatban. Teherán a szankciók fokozatos feloldásáért cserébe, beleegyezett a csökkentet dúsítású urán előállításának felügyeletéről és ellenőrzéséről. A megállapodás történelmi siker. Az elemzők szerint a felek egyaránt profitálhatnak belőle. A nyugati cégek nagy lehetőség előtt állnak, főleg hogy Irán a szankciók feloldása után szívesen fogadna külföldi befektetőket az országban.

Ennek ellenére Izrael és a hozzá hűséges cionista amerikai lobbi próbálja megakadályozni, hogy az amerikai szenátus éljen a lehetősséggel és semmisítse meg az egyezményt. A republikánus körökben a háború a fegyveres beavatkozás miatt lobbiznak és elvetik a diplomáciai megoldásokat, azzal az indokkal, amit az izraeli miniszterelnök Benjamin Netanyahu kezdett el hangoztatni, hogy Irán úgy sem fogja betartani a megállapodást.

Szerencsére az Egyesült Államokban is vannak olyan ismert emberek akik képesek a józan gondolkodásra, nem félnek kimondani az igazságot, és kiállnak egy jó ügy mellett.

A kampányhoz itt lehet csatlakozni.

Orientalista.hu -Sinoda

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com