Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2016. 02. 19.

17 fiatalt végzett ki az Iszlám Állam Irakban

2016. 02. 19.

A rettegett ISIS tagjai tizenhét fiatal fiút fejeztek le Hawijah városában, mely 282 kilométerre helyezkedik el Bagdadtól északi irányban, Kirkuk provinciában, amiért elkészítettek egy transzparenst, mely a szélsőségesség ellen szólt – jelentette Anwar al-Aasi, az al-Ubaid törzs vezetőjének beszámolója alapján az al-Sumaria TV.

A jelentés szerint a kivégzés után az áldozatok fejeit Shamit falu bejáratánál helyezték el és halállal fenyegették a családjaikat arra az esetre, ha hozzátartozójuk fejét három napnál hamarabb elviszik.

Aasi a beszámolója során felszólította az iraki kormányerőket, hogy gyorsítsák meg az Iszlám Állam által megszállt iraki területek felszabadítását.

A jelenlegi mészárlás csak egy nappal azután történt, hogy a provincia délnyugati részében a Daesh megölt 8 civilt, akik a Hamrin-hegységen keresztül megpróbáltak elmenekülni a megszállt területekről. A holttesteket otthagyták a sivatagban.

Borzalmas erőszakhullám söpör végig Irakban azután, hogy 2014 júniusában a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet megszerezte az ellenőrzést az ország északi és nyugati területei felett. A terroristák borzalmas bűnöket követtek el gyakorlatilag minden etnikai és vallási irányzat ellen, legyen szó síitákról, szunnitákról, keresztényekről, kurdokról, vagy másokról.

Az iraki hadsereg katonái, valamint a velük szövetséges Népi Mozgalmi Egységek (Hashd al-Sha’abi) harcosai minden erejüket bevetve igyekeznek felszabadítani a terror járma alatt nyögő megszállt vidékeket.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑