Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2019. 12. 09.

2020-ban nyílik meg az új Egyiptomi Múzeum 

2019. 12. 09.

Az egyiptomi kormány bejelentette, hogy 2020 végén nyílik meg az új Egyiptomi Múzeum. Jelenleg ugyanis számos kiállításra váró tárgy a Kairó központjában lévő régi múzeum alagsorában és egyéb raktárakban van elhelyezve. Az új múzeumban azonban lehetőség nyílik arra, hogy ezeket is kiállítsák. 
Ezen kívül a Tutankhamon fáraó sírjában talált lelet, mind az 5000 darabjával együtt az új múzeumba kerül át. Nem csoda, hogy a régészek, az egyiptológusok és a turisták is várják már a megnyitó ünnepséget, hiszen az új intézmény lesz a világ legnagyobb múzeuma.
Az új Egyiptomi Múzeum a Gízai fennsík közelében helyezkedik el, mintegy összeköttetésként az ősi piramisok és a modern város között. A múzeum épületében és a körülötte lévő területen a kiállításon kívül lesznek parkok, kávézók, éttermek, valamint konferencia központ és egy múzeum külön a gyerekek számára.
A múzeum honlapján (gem.gov.eg ) az olvasható, hogy az intézmény a dokumentumok és kiállítási tárgyak megőrzésén és a kutatáson kívül célul tűzte ki azt is, hogy fejlessze a látogatók ismereteit és valami újat tanítson a számukra.
Az új Egyiptomi Múzeumban 100 ezer kiállítási tárgy lesz látható, mely Egyiptom 7000 éves történelmét fogja bemutatni, mindezt a legújabb technológia segítségével. Az épületben helyet kapnak virtuális tárlatok és az intézmény szerződést köt helyi, valamint más országok múzeumaival is kulturális együttműködés céljából.
Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egypt for Americans

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑