Cadmus fordítás Cadmus
Omán

2019. 06. 27.

Omán nagykövetséget nyitna a megszállt Palesztinában

2019. 06. 27.

Az ománi külügyminisztérium bejelentette, hogy egy delegációt küldenek a palesztin Ramallah városba, ahol diplomáciai képviselet nyitásáról tárgyalnak.

Az ománi külügyminisztérium szerdán tett közzé egy Twitter bejegyzést, melyben bejelentették, hogy nagykövetséget nyitnának az Izrael által megszállt palesztin területeken.

,,A testvéri palesztin nép támogatására az Ománi Szultánság elhatározta, hogy új diplomáciai képviseletet nyit, nagykövetségi szinten. A külügyminisztérium küldöttsége hamarosan Ramallahba látogat, hogy előkészítse a követség megnyitását.,,

A bejelentés az után történt, miután a napokban az amerikai kormány egy bahreini konferencián ismertette Donald Trump amerikai elnök közel-keleti tervét, melyben azonban nem szerepel az önálló palesztin állam megalakítása.

Donald Trump korábban bejelentette, hogy ezzel a tervvel vetne véget az izraeli-palesztin konfliktusnak, mely Izrael megalapítása óta tart. Az ő tervében azonban csupán zsidó állam szerepel, míg a palesztin nép jövője nem rendezett a saját hazájában. Az amerikai kormány 2017-es döntése, mely Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosaként szintén számos vita forrása, hiszen már Izrael megalapítása előtt egy ENSZ határozat döntött arról, hogy a történelmi Palesztina területén két államot kell létrehozni és Jeruzsálem megosztását is említi. A Trump adminisztráció ezzel kapcsolatos döntését ezért se az ENSZ, se a nemzetközi közösség nem ismeri el.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑