Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 10. 05.

Az amerikai hadsereg megpróbálta megakadályozni a szír-iraki határnyitást

2019. 10. 05.

Az orosz média szerint az Egyesült Államok próbálta megakadályozni, hogy megnyissák az Al- Bukamal közelében átadott szíriai-iraki határátkelőt. A hírről az orosz Sputnik News Agency arab nyelvű oldala számolt be.

A ,,demokratikus,, és ,,békeszerető,, Egyesült Államok az Iszlám Állam nevű terror szervezetet használta fel arra, hogy akadályozza a határállomásnál folyó munkálatokat. A terrorista csoportok ugyanis amerikai parancsra többször is támadást intéztek a folyamatban lévő építkezés ellen.

A Sputnik News helyi szíriai forrásokra hivatkozva arról irt, hogy az Iszlám Államot amerikai parancsra mozgatták, amikor a határ körzetében támadást hajtottak végre. A támadásokhoz a terror szervezet közvetlen támogatást is kapott az amerikai hadseregtől.

A Szíriai Arab Hadsereg hírszerző alakulatai azonban információkat szereztek a terroristák terveiről és időben tudtak reagálni. A szíriai hadsereg még időben tudott végezni számos terroristával. Néhány terrorista csoport azonban inkább elmenekült és elállt a támadásoktól.

A határátkelő átadását tovább hátráltatták az amerikai és izraeli légicsapások.

A határátkelő biztosítását az iraki oldalon korábban már biztosították, ugyanis tavaly decemberben az iraki hadsereg és a Hashd Al-Shaabi erői visszafoglalták a határ iraki részén található Al-Qaim városát.

A szíriai és az iraki kormány azonban hétfőn bejelentette, hogy elkészültek a határátkelő felújításával és másnap meg is nyitották a korábban évekig zárva lévő átkelőt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News )

Megosztom:

, , , , , , , , ,




Back to Top ↑