Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2020. 02. 25.

8 éves palesztin fiú szemét lőtték ki az izraeli rendőrök Jeruzsálemben

2020. 02. 25.

Egy 8 éves palesztin fiú története dühítette fel a lakosokat a megszállt Palesztinában. A fiúnak ugyanis az izraeli rendőrök kilőtték az egyik szemét.

A 8 éves Malek Issa szombat délután hazafelé tartott a megszállt Jeruzsálem Issawiya negyedében amikor egy izraeli rendőrtiszt arcon lőtte egy gumi lövedékkel.

Az izraeli rendőrség szerint csapataik a rend fenntartása miatt vannak jelen az Issawiya negyedben, azonban a Haaretz által közzétett videó szerint a lövés pillanatában semmilyen különleges esemény nem történt az utcán és a fiú csupán szendvicset vásárolni indult.

Az arcon lőtt fiút a helyi lakosok egy gépkocsiba tették és kórházba szállították, azonban a lövés miatt a fél szemét elveszítette. A család bejelentése szerint a nyolc éves Issa állapotát azóta stabilizálták a kórházban. A palesztin ,,Wadi Hilveh Information Center,, szerint a fiú túl van az életveszélyen és szerencsére nem szenvedett agykárosodást.

Az üggyel kapcsolatban az izraeli megszálló hatóságok képviselői próbálták elhárítani a felelősséget és azt mondták, hogy nem az izraeli rendőr miatt sérült meg a fiú, hanem palesztin ,,kődobálók,, dobták meg. A szemtanúk és a Haaretz hírportál szerint is, azonban abban az időben semmilyen különleges esemény nem történt azon a környéken, se tüntetés , se az izraeliek által említett ,,kődobálás,, nem történt.

Az izraeli rendőrrel szemben természetesen semmilyen vizsgálat sem indult, és valószínűleg továbbra is szolgálatban van.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (mondoweiss.net)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑