Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2020. 08. 26.

Az Egyesült Államok bírálta Erdogant a Hamász vezetők fogadása miatt

2020. 08. 26.

Az Egyesült Államok kormánya kedden nyilvánosan bírálta Recep Tayyip Erdogan török elnököt amiért fogadta a Hamász palesztin  iszlamista szervezet vezetőit. Az amerikai vezetés ugyanis terrorszervezetnek nyilvánította a palesztin mozgalmat és vezetőinek fejére 5 millió dolláros vérdíjat tűzött ki.

Erdogan elnökhöz a múlt héten látogatott el Ismail Haniyeh a Hamász vezetője és helyettese Saleh Al-Arouri.

Az izraeli bűncselekményeket támogató amerikai nyilatkozta szerint ugyanis ezzel a lépéssel Erdogan szembe megy a nemzetközi közösséggel és a palesztin nép érdekei ellen cselekszik.

Az Egyesült Államok kormánya ugyanis a palesztin nép érdekei alatt valószínűleg a hazájuk megszállását érti. Az amerikai rezsim szerint a nemzetközi közösség azon dolgozik, hogy megállítsa a Gázából kiinduló ,,terror cselekményeket,,.

Az Erdogan és a Hamász vezetői közötti találkozót az Európai Unió is elítélte, sőt a párizsi tüntetőket lövető Macron elnök is felháborodásának adott hangot. Az ő szájából azonban nevetségesen hangzott az, hogy ezt a találkozót ,,agresszív lépésnek,, nevezte.

A török vezetők és a palesztin ellenállás között létrejött találkozón kívül az Egyesült Államok azt is nehezményezi, hogy Törökország bejelentette orosz MIG típusú vadászgépek beszerzését az elavulttá vált F-16-os gépek helyett.

Washington már korábban is felháborodott a török S-400 típusú orosz légvédelmi rakétarendszer beszerzése miatt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , , , , ,




Back to Top ↑