Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 08. 21.

A 4. Gépesített Hadosztály csatlakozik a Tigris Alakulatokhoz és az 5. Hadtesthez az Idlebért folyó csatában

2018. 08. 21.

Augusztus 19-ig a Szíriai Arab Hadsereg, 4. Gépesített Hadosztály számos egysége települt át Dél-Szíriából Lattakia tartomány északi részébe, az Észak-Szíriát megszálló militánsok elleni hadművelet most zajló előkészületeinek részeként, közölték szíriai kormánypárti aktivisták.

Egy forrás a 4. Hadosztály állományából beszámolt róla a SouthFront katonapolitikai honlap szerkesztőségének, hogy a következő napokban több egység és nehéz rakéta sorozatvetők lesznek áttelepítve Lattakia tartomány északi részébe. A szerkesztőség kérdésére, miszerint a várható offenzíva Észak-Lattakia területét érinti-e, a forrás nem volt hajlandó válaszolni.

A hónap elején a Tigris Alakulatok legnagyobb része Hama tartomány északi területén foglalt állásokat. A továbbiakban az oroszok által támogatott 5. Hadtest négy dandára Délnyugat-Aleppo és Északnyugat-Hama között települt.

Lattakia tartomány északi határvidéke a Turkesztáni Iszlám Párt (TIP) és a csecsen nemzetiségű dzsihádistákból verbuvált “Adzsnad Al-Kavkaz” terrorszervezet erőssége. Az “Adzsnad Al-Kavkaz” az Al-Kaida terrorhálózathoz kapcsolódik. Az Orosz Honvédelmi Minisztérium szerint a felfegyverzett pilóta nélküli repülő eszközöket (UAV-ok), amelyek megtámadták a Hmeimim légi támaszpontot, onnan indították el.

Sok úgynevezett “szíriai ellenzéki” akitvista kételkedik benne, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei meg fogják támadni Lattakia tartomány északi határvidékét, mert két napja Törökország harckocsikat vezényelt egy közeli török faluba a határ túloldalán. Habár a 4. Hadosztály megérkezése a térségbe arra utal, hogy a Szíriai Arab Hadsereg valójában meg fogja támadni a térséget megszállva tartó vahhabita terrorista csoportok állásait.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑