Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 04. 07.

A bagdadi amerikai nagykövet az iraki politikusokat fenyegeti

2020. 04. 07.

Az Egyesült Államok bagdadi nagykövete nyíltan fenyegeti az iraki politikusokat, hogy ne akadályozzák az általuk ,,ajánlott,, (vagyis az iraki népre rákényszerítendő) amerikai báb Adnan Al-Zarfi miniszterelnökké történő kinevezését.

,,Ez az utolsó esélyetek!,,

Az amerikai nagykövet szerint ugyanis ha megakadályozzák Al-Zarif kinevezését nem lesz más olyan jelölt akit az Egyesült Államok, illetve a Nyugat támogat. Az iraki parlament hazafias képviselői ugyanis ellenzik az amerikai báb Al-Zarif kinevezését, aki egyébként amerikai állampolgár és egyértelmű, hogy nem Irak, hanem az Egyesült Államok érdekeit képviselné ha kormányra kerülne.

A hazafias iraki képviselők számára a másik fontos kérdés az iraki népi önkéntes erők, vagyis a Hashd Al-Shaabi helyzete, akiket az Egyesült Államok évek óta támad és próbálja ráerőltetni az iraki parlamentre a testület feloszlatását.

Al-Zarif miniszterelnökké való kinevezésével az Egyesült Államok éppen a Hashd Al-Shaabi feloszlatását szeretné elérnek, hiszen a testület puszta léte is akadályozza az amerikai érdekeket Irakban. Az iraki népi önkéntes erők voltak ugyanis azok, melyek legyőzték az Amerika által létrehozott Iszlám Állam nevű terror szervezetet és megakadályozták, hogy azok elfoglalják egész Irakot. Az Egyesült Államok több vezető politikusa (pl. Hillary Clinton) ugyanis 2014-2015 környékén felvetette az Iszlám Állam, mint önálló állam elismerését.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (al-aalem.com)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑