Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2014. 10. 15.

A brit parlament elismerte Palesztinát

2014. 10. 15.

Az angolok a történelmi bűnüket próbálják enyhíteni.

A brit parlament felsőháza október 14-én egyértelmű többséggel elfogadta, hogy Palesztinát független államként ismerik el. A képviselők közül 274-enn szavaztak igennel, míg 12-en szavaztak az elismerés ellen.

 Az előterjesztést Graham Morisson liberális képviselő nyújtotta be. Elmondása szerint ez csak egy kis jelképes lépés, de annál fontosabb, hogy a parlament elfogadta és szembement a brit kormány álláspontjával.

A Russia Today-nak adott interjúban Morisson így fogalmazott: A Palesztin Hatóságok minden elvárást és feltételt megvalósítottak, amit az IMF, a Világ Bank és más nemzetközi szervezetek elvártak. Ez mindenképp a palesztinok érdeme és elősegíti törekvéseiket miután a békefolyamatok ismét megszakadtak. 135 ország ismeri áll a független Palesztin Államot, legutóbb a svédek tették meg ezt a lépést. Ha a brit kormány is megteszi, akkor a többi uniós ország is hasonló lépéseket tesz majd.

Hamarosan az ENSZ elé kerül az a határozat, ami kimondja, hogy az izraeli hadseregnek 2016 novemberére vissza kell vonulnia az 1967-es határok mögé. Ezzel megszűnne a közel 50 évig tartó megszállás és létrejöhetne a független Palesztin Állam.

orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑