Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2019. 12. 31.

A célzott likvidálások politikájának folytatását követeli egy izraeli miniszter

2019. 12. 31.

Israel Katz izraeli külügyminiszter december 26-án egy rádió interjúban elmondta, hogy Izraelnek vissza kell térnie a ,,célzott likvidálás,, politikájához és végeznie kell a palesztin ellenállás jelentősebb vezetőivel a Gáza övezetben.

Katz ezt az után nyilatkozta, miután december 25-én Gázából rakétákat lőttek ki egy izraeli településre. A támadás nem okozott semmilyen kárt, hiszen a rakétákat elfogta a Vaskupola nevű légvédelmi rendszer.

,,A hírszerzés erőfeszítései jelenleg arra koncentrálnak, hogy kiderítsék ki a felelős, és kik rendelték el a rakéták kilövésér. És ezzel egyidőben azon dolgoznak, hogy végezzenek is velük.,,

Ofir Akunis, tudományokért felelős izraeli miniszter, aki egyben a biztonsági kabinet tagja azt javasolta, hogy rendeljenek el egy átfogó katonai támadást Gáza ellen. Szerinte Tel-Aviv eddigi ,,békés politikája,, ahhoz vezetett, hogy a palesztin csoportok felbátorodtak és egyre több támadást hajtanak végre Izrael ellen. Éppen ezért egy ,,megelőző támadás,, megindítását javasolja.

Az utóbbi támadásért még senki se vállalta a felelősséget a palesztinok részéről, azonban Izrael a Hamász nevű palesztin szervezetet vádolja.

Legutóbb novemberben történtek hasonló támadások, amikor is az Iszlám Dzsihád nevű palesztin mozgalom lőtt ki rakétákat Izraelre, miután az izraeli hadsereg végzett a csoport több vezetőjével. Ezt követően több napig folytak a Gáza elleni légi támadások, melyben az izraeli hadsereg többnyire nőket és gyerekeket gyilkolt meg.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑