Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2018. 07. 28.

A izraeli hadsereg megrohamozta az Al-Aqsa mecsetet (képek, videók)

2018. 07. 28.

A vallásszabadságról hazudozó zsidó állam hadserege megrohamozta a megszállt Kelet-Jeruzsálemben található Al-Aqsa mecsetet, mely az iszlám vallás harmadik legszentebb helye. A cionista katonák könnygázzal és hang gránátokkal támadta a pénteki imán ott tartózkodó palesztinokat.

A helyi beszámolók szerint a cionista megszálló erők a pénteki ima közben lezárták a Templom-hegyre vezető utakat és bejáratokat, majd körülbelül 60 izraeli katona vonult az Al-Aqsa mecsethez hol könnygázzal és hang gránátokkal lőtték az ez ellen tiltakozó palesztinokat.

A cionista agresszió során 40 palesztin megsérült és 6 embert letartóztattak. Firas Al-Dibs, a Jordánia fennhatósága alá tartozó jeruzsálemi vallási hatóság szóvivője szerint két biztonsági emberük súlyosan megsérült amikor is az izraeli rendőrök eltalálták őket könnygáz gránáttal.

Amióta a cionisták egyoldalúan kijelentették, hogy a fővárosuk Jeruzsálem, majd pedig alaptörvényben rögzítették, hogy ,,Jeruzsálem oszthatatlan,, vagyis Kelet-Jeruzsálem is az övék, egyre több támadás éri az Al-Aqsa mecsetben imádkozó palesztinokat. Azóta az illegális telepeken élő zsidók több alkalommal is felvonultak a Templom-hegyre, hogy megtámadják az ott imádkozókat.

Az agresszió ellenére az izraeli rendőrség mindig a telepeseket támogatja és nem történik velük szemben semmilyen intézkedés. Azonban nem csupán az imahelyeket éri támadás. Amióta az amerikai rezsim diplomatái áthurcolkodtak Tel Aviv-ból Jeruzsálembe a cionisták egyre jobban nyeregben érzik magukat és folyamatosan támadják az ott élő palesztin lakosokat.Házakba hatolnak be és próbálják lefoglalni a keresztény és muszlim palesztin lakosok ingatlanjait. Cselekedeteiket természetesen mindig a kiválasztottság hazugságával indokolják. Szerintük ugyanis az istenük nekik adta a Szentföldet…. Sőt… az egész világot.

Azonban hogyan hihet még a világ Izrael hazugságainak? Hogyan hazudhatják azt, hogy biztosítják az állampolgáraik számára a szabad vallásgyakorlást? Amennyit ebből biztosítanak az is csupán a turizmus miatt van, hiszen abból anyagi hasznuk származik.

És van egy ennél sokkal fontosabb kérdés is: Hol van az Arab Liga? Mikor tesz ez ellen valamit az iszlám világ? Hogyan tűrhetik el azt, hogy egy néhány milliós cionista műállam megtámadja másfél milliárd muszlim harmadik legszentebb vallási helyét?

A legnagyobb felelősség azonban Szaúd Arábiát terheli, hiszen a szaúdi uralkodók már az állam megalapításakor kijelentették, hogy ők az iszlám szent helyeinek őrzői és védelmükbe veszik a világ minden muszlim vallású személyét. De mára az iszlám világ vezetője, a szaúdi kormány is a cionisták szövetségesévé vált és Palesztina ügyét már régen elfelejtette.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Forrás: Al-Jazeera, Russia Today, Youtube, Twitter

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑