Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2016. 08. 12.

A cionisták irányítják a terroristákat

2016. 08. 12.

Az iráni parlament (Madzslesz) egy magas rangú tisztviselője megismételte, hogy Irán támogatja Szíriát és az ellenállási mozgalmat, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok és a cionista rezsim a létrehozói és a motiválói az olyan báboknak, mint a Daes (ISIS) és al-Nuszra csoportok.

Ennek során – tette hozzá Hossein Amir-Abdollahian, a Madzslesz elnökének nemzetközi ügyekkel foglalkozó speciális tanácsadója – a cionisták, sőt még a Nyugat is az egész régiót olyan hellyé változtatták, ahol nincs biztonság és olyan krízisekkel kell szembenézni, mint a menekültek és a terrorizmus.

A szíriai válság kezdete óta Palesztina elfoglalt területei a takfiri terroristák menedékévé és kezelési központjává vált, és ezek a takfiri terroristák nem tesznek semmit az illegitim izraeli rezsim ellen, mert “a cionisták etetik és vezetik őket”.

“Mi teljes erővel támogatjuk Szíriát, Irakot és mindazon országokat, amelyeket terrorizmus fenyeget és közben mérlegeljük, hogy ez összhangban legyen a nemzetbiztonságunkkal és az egész régió kollektív biztonságával”, hangsúlyozta Amir-Abdollahian.

Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok és bizonyos külföldi szereplők, amelyek politikájába beépült a terrorizmus eszközként való használata, komoly akadályoknak számítanak a regionális biztonság megteremtésében.

A tisztviselő üdvözölte továbbá Putyin “intelligens” politikáját, amellyel segítséget nyújt Szíriának a terrorizmus elleni harcban, megjegyezve, hogy a libanoni Hezbollah “döntő szerepet játszik a terrorizmus elleni küzdelemben és a régió, valamint Libanon biztonságában”.

Amir-Abdollahian azt is kiemelte, hogy Irán támogatja az Egyesült Nemzetek kezdeményezést, hogy a szíriai válságot politikai úton rendezzék úgy, hogy az a szíriai nemzet döntésén alapul, továbbá hangsúlyozta, hogy egyértelműen a cionisták és a terroristák a legfőbb okai a szíriai nép mészárlásának.

Orientalista.hu – Persianews

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑