Cadmus fordítás Cadmus
Afrika

2020. 06. 06.

A francia hadsereg végzett az Al-Kaida Maghreb térségbeli parancsnokával

2020. 06. 06.

Franciaország pénteken közleményt adott ki, melyben bejelentették, hogy a francia hadsereg végzett az Al-Kaida észak-afrikai térségében működő csoportjának vezetőjével. Abdelmalek Droukdel Mali északi részén esett el a francia hadsereggel vívott ütközetben.

A franciák már több mint hét éve vadásztak a terrorista csoport parancsnokára.

A francia hadsereg Twitter üzenete szerint a francia alakulatok, a helyi szövetségeseik segítségével június 3-án végeztek az Al-Kaida Maghreb térségben működő csoportjának (Al-Qaida in the Islamic Maghreb-AQIM) vezetőjével Abdelmalek Droukdel emírrel és több követőjével.

Droukdel Észak-Afrika egyik legtapasztaltabb Al-Kaida vezetője volt és alakulatával részt vett Mali észak részén az iszlamista hatalomátvételben, mielőtt 2013-ban a francia hadsereg beavatkozott.

A francia beavatkozás után Droukdel csoportja Algéria hegyvidékére vonult vissza azonban több műveletet is végrehajtottak Maliban, Nigerben, Mauritániában és Algériában.

A Maliban 5200 fővel jelen lévő francia hadsereg május 19-én az Iszlám Állam egyik vezetőjét is elfogta. Mohamed Al-Mrabat az Iszlám Állam műveleti parancsnoka volt a Szahara térségben.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑