Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 04. 01.

A Hadsereg Főparancsnokság kijelenti a teljes győzelmet Kelet-Ghoutaban

2018. 04. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg kinyilvánította, hogy teljes győzelmet aratott a terrorista szervezetek felett Kelet-Ghoutaban, dicsérve a katonák teljesítményét, ami „lesújtó kudarcot” a jelent a Szíria-ellenes wahhabi rendszerek számára.

A győzelem bejelentése a Szíriai Arab Fegyveres Erők és a Hadsereg Főparancsnokság szombati nyilatkozatában történt meg.

„Jól megtervezett csaták és hadműveletek sorozatát követően, a különböző haderőnemek és a fegyveres erők alakulatai, egymás közötti magas szintű együttműködéssel, a szövetséges országok erőinek segítségével, végrehajtották a hadműveleteket Damaszkusz tartomány Kelet-Ghouta régiójában, ahol a városai és települései felett helyreállt az állami ellenőrzés.” – áll a nyilatkozatban.

A nyilatkozat szerint a visszafoglalt kelet-ghoutai városok és települések a következők: Hazrama, Naszhabija, Al-Szalihijah, Tal Ferzat, Hawszh Kharabo, Bejt Naim, Al-Muhammadijeh, Hawszh Al-Kibiat, Aftrisz, Hawszh Al-Barudeh, Hawszh Al-Aszhari, Ard Al-Basha, Hawszh Al-Zawahra, Al-Szifunijeh, Ard Ilab, Al-Rihan, Hawszh Mubaraka, Ard Al-Abraszhijeh, Ard Al-Zawijeh, Ard Al-Szafszafeh, Bejt Szawa, Madijara, Hammurueh, Meszraba, Hazzeh, Szakba, Ejn Tarma Irbin, Zamalka, Haraszta és JOBAR.

A Kelet-Ghoutaban elért győzelem hadműveletek sorozatával kapcsolódik össze, amelyekben a fegyveres erők sok terroristát semlegesítettek, vezetési pontokat, fegyverraktárakat és erődítéseket romboltak le, miközben a műveletek Duma város környékén folytatódnak, hogy megtisztítsák a terroristáktól, közli a nyilatkozat.

A főparancsnokság megjegyezte, hogy a hadsereg egységei sok tízezernyi civil kimenekítését biztosították ideiglenes befogadó központokba, akiket a terroristák élő pajzsként használtak fel. A befogadó központok fel vannak szerelve minden szükségessel, ami lehetővé teszi a polgári lakosság alapvető létszükségleti cikkekkel történő ellátását.

A kelet-ghoutai győzelem helyre fogja állítani a teljes biztonságot és stabilitást Damaszkusz városa számára, amelynek lakói évek óta szenvedtek a terroristák folyamatos támadásaitól, és elveszi a lehetőséget a terroristák szponzoraitól, hogy a térséget a szíriai főváros bekerítésére és szíriai állam elleni politikai-katonai-propaganda zsarolásra használják fel.

Kelet-Ghouta biztonságos térséggé nyilvánításával, a szíriai fővárost az ország középső, északi, tengerparti és keleti régióival az iraki határig összekötő alapvető útvonalak biztosítva lesznek, tette hozzá a főparancsnokság nyilatkozata.

„Lesújtó vereséget mért a szíriai állam és népe elleni wahhabita tervre” – mondja a nyilatkozat a katonai győzelemre utalva.

A Hadsereg Főparancsnokság újból hitet tett a megmaradt terrorista bázisok elleni háború folytatására, amíg semlegesítik a vahhabita terrorizmust az összes szíriai földön, sürgetve a megtévesztett, más térségbeli szíriai militánsokat , hogy siessenek törvényesen rendezni státuszukat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (SANA)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑