Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2020. 07. 17.

A Hamász szerint cionista propagandát terjeszt a szaúdi média

2020. 07. 17.

A palesztin Hamasz ellenálló mozgalom kedden egy nyilatkozatban kijelentette, hogy a szaúdi Al-Arabiya csatorna olyan hamis információkat közöl a palesztin ellenállásról, melyeket az izraeli biztonsági szolgálatok írnak meg a szaúdi csatorna számára.

Ezzel próbálják megakadályozni a palesztin nép felszabadításét folyó küzdelmét.

A Hamász közleménye szerint az Al-Arabiya és más szaúdi csatornák összejátszanak a cionista megszálló erőkkel és folyamatosan támadják a palesztin ellenállást és a palesztin népet.

,,Amit a csatorna tesz az kiállás a megszállás mellett és a népünk ellen.,,

Az Al-Arabiya csatorna ugyanis az utóbbi napokban támadó propagandát folytatott a Hamász mozgalom és annak katonai szárnya, az Al-Qassam Brigádok ellen.

Szaúd Arábiában ráadásul számos palesztin hazafit tartanak a börtönökben, akiket izraeli kérésre tartóztattak le a szaúdi hatóságok.

Az egy ideje már nyílt titoknak számít, hogy a szaúdi uralkodó család évek óta kapcsolatban álla az izraeli kormánnyal és annak hírszerző szolgálatával.

Izrael állam még a Jemen elleni katonai agresszióban is segíti Szaúd Arábiát.

Mohamed Bin Salman szaúdi koronaherceg pedig támogatja a palesztin területek izraeli megszállását és a júliusra tervezett izraeli terjeszkedést is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑