Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2020. 12. 05.

A Hezbollah drónfelvételt tett közzé az egyik izraeli katonai bázisról (videó)

2020. 12. 05.

A libanoni Al-Manar hírügynökség mutatta be péntek este azt a videót, melyet a Hezbollah ellenálló mozgalom egyik drónja készített egy izraeli katonai bázisról a határ menti Felső-Galilea térségében.

Az Al-Manar szerint a Hezbollah mozgalom a Brannite és a Ruwaysat Al-Alam térségében lévő izraeli bázisokról készített felvételeket a vitatott hovatartozású Shebaa farmok közelében.

A libanoni hírügynökség szerint a drónok teljesen zavartalanul tudtak felvételeket készíteni a bázisokról annak ellenére, hogy az izraeli hadsereg éppen hadgyakorlatokat tartott a libanoni-izraeli határ közelében.

A hét elején az izraeli légierő is megnövelte jelenlétét a libanoni légtérben hiszen Mohsen Fakhrizadeh atomfizikus meggyilkolása óta tartanak egy iráni válaszcsapástól.

A fokozódó izraeli jelenlét miatt a libanoni légierő is megnövelte járőrtevékenységét az ország légterében. Az izraeli légierő egy ideje ugyanis rendszeresen sérti meg a libanoni légteret. Ez ellen természetesen nem tiltakozik a nemzetközi közvélemény.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑