Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 12. 29.

A Hezbollah iraki szárnya megfenyegette az ország miniszterelnökét

2020. 12. 29.

Az iraki népi mozgósítású erőkhöz (Hashd Al-Shaabi) tartozó Kataib Hezbollah azt tanácsolta Mustafa Al-Kazemi iraki miniszterelnöknek, hogy ne tegye próbára az ellenállás türelmét.

Az iraki ellenállási szervezet szerin, Al-Kazemi összejátszik az amerikai vezetéssel, hogy kitörjön egy Irán elleni háború, amibe Irakot is belekevernék.

Abu Ali Al-Askari a Kataib Hezbollah szóvivője, Twitter üzenetében szombaton kijelentette, hogy a régióban olyannyira feszültté vált a helyzet, hogy bármikor kirobbanhat egy háború.

Megjegyezte, hogy a napokkal ezelőtt, a bagdadi amerikai nagykövetség elleni rakétatámadás is az amerikai vezetés érdekeit szolgálja, hiszen ők mindenáron keresik az okot egy háború kirobbantásához.

A helyi média szerint az amerikaiak az ilyen ,,false flag,, akciókkal szeretnék kirobbantani az Irán elleni háborút, melybe Irakot is bele rántanák.

Al-Askari szerint azonban az ,,ellenállás tengelye,, erős Irakon belül és azon kívül is. Az ebben részt vevő, szabadságukért küzdő szervezetek képesek megvédeni magukat és országaikat.

Az iraki politikus hozzátette, ha Al-Kazemi megpróbálja amerikai parancsra belerángatni Irakot egy háborúba akkor se az iráni titkosszolgálat, se a CIA nem lesz képes megvédeni őt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑