Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 02. 15.

A Hezbollah négy tanácsadója vesztette életét Jemenben

2020. 02. 15.

A libanoni Hezbollah szabadságharcos szervezet négy tanácsadója halt meg az Egyesült Államok által támogatott arab koalíció által végrehajtott légitámadásban a jemeni fővárostól keletre.

A jemeni ellenálláshoz közel álló források szerint a négy hősi halott közül kettő libanoni, kettő pedig iraki állampolgár. Mind a négyen a Hezbollah szervezet számára dolgoztak.

A két libanoni állampolgár közül Ashraf Nasruddin Majzar térségében esett el, Tayseer Al-Majdulani pedig Al-Matoon városánál esett el, Jawf kormányzóság dél-nyugati részén.

A két iraki állampolgár pedig Hussein Al-Nuhaili és Mohamed Khaled Al-Janabi, akik mind a ketten Nihm térségének hegyvidékén estek el.

A jemeni Ansarullah ellenállási mozgalom jelentette a Hezbollah felé a négy tanácsadó halálát és azt is, hogy Sanaa városában temették el őket.

Az Al-Hadath csatornának az Egyesült Államokkal kollaboráló ,,jemeni kormány,, képviselői arról számoltak be, hogy a Hezbollah tevékenysége intenzívebbé vált Jemenben miután az amerikaiak meggyilkolták Qasem Suleimani tábornokot.

A beszámoló szerint a Hezbollah az ,,Al-Ridwan,, nevű különleges egységeit küldte Jemenbe, akik segítik a jemeni ellenállás harcát az amerikaiak által támogatott szaúdi megszállás ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑