Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2016. 07. 04.

A Hezbollah végzett az Iszlám Állam egyik parancsnokával

2016. 07. 04.

A Hezbollah libanoni radikális síita szervezet közölte szombaton, hogy végzett az Iszlám Állam szervezetének a libanoni Al-Kaa térségében tevékenykedő parancsnokával.

A szíriai határhoz közeli, zömmel keresztények lakta faluban, Al-Kaaban a hét elején öt ember halt meg öngyilkos robbantások és más fegyveres támadások sorozatában, s a támadásoknak több mint 250 sebesültje is volt. A libanoni kormányban részt vevő Hezbollah a támadásokért az Iszlám Államot (IÁ) tette felelőssé.

A Hezbollahhoz közel álló al-Manar tévécsatorna híradása szerint a szervezet, amely a libanoni hadsereggel karöltve igyekszik fenntartani az ország keleti határvidékének biztonságát, egy rakétatámadásban ölte meg az IÁ Abu Hatabként ismert parancsnokát.

A tévé szerint a Hezbollah az IÁ két, egymástól néhány száz méterre lévő parancsnoki állását semmisítette meg a rakétatámadásban, nem messze Ras Baalbek és al-Zvaitinah határvárosoktól, és a két parancsnoki bunkerben Abu Hatab mellett az IÁ több más embere is ott tartózkodott. A Hezbollah a világhálóra feltette a kettős rakétatámadásról készült videofelvételt.

Az erőszakcselekmények már korábban is gyakran átcsaptak Libanonba a háború sújtotta szomszédos Szíriából. A Szíriában jelentős területeket ellenőrzése alá vonó Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezet fegyveresei 2014-ben rövid időre el is foglalták a határ libanoni oldalán fekvő Arszal városát.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑