Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Vélemény

2015. 07. 18.

A hős mártírok emlékére

2015. 07. 18.

Emlékezzünk 2012. július 18-ra! 2012 nyarától erősödött fel és vált nyílt háborúvá a nagyhatalmak és a vahabita terrorszervezetek Szíria elleni agressziója.

“Július 18.-a az emlékezés napja. Három évvel ezelőtt 2012. július 18.-án szerdán Damaszkuszban, a nemzetbiztonsági hivatal épületében végrehajtott robbantásos merényletben halt mártírhalált Daud Radzsiha hadseregtábornok a Szíriai Arab Köztársaság honvédelmi minisztere, a szíriai ortodox és ókeleti keresztény közösségek képviselője; Aszef Saukat altábornagy honvédelmi miniszter-helyettes, Bashar Al-Asszad köztársasági elnök sógora, egyben a katonai hírszerzés vezetője. A vahabita terrorizmus elleni több évtizedes küzdelem kitartó képviselője.
A detonációban megsebesült Mohammad Ibrahím as-Saar belügyminiszter és Hisám Ihtjár szíriai hírszerzési főnök is, a vahabita agresszorok elleni akciók irányítója, valamint Haszán Turkmani alelnök.

2011. március 11. óta, sőt előtte is ömlött Szíriába a szomszédos országokból, Törökország, Jordánia, Libanon területéről a fegyver, lőszer, hadianyag és szalafista szélsőséges zsoldosok tömege, hogy destabilizálják a globális háttérhatalom által elindított „arab tavaszban” a térség addigi legstabilabb országát a Szíriai Arab Köztársaságot.

Az azóta történt események közismertek: egy kis ország és népe, nemzeti és vallási közösségei ellen világpolitikai, nagyhatalmi, gazdasági és geostratégiai okok miatt háborút indítottak az arab-öböl menti vahabita olajdiktatúrák és gazdáik, közöttük a világ első számú katonai hatalmának hadigépezetét irányító globális pénzhatalmi elit. Ez egy piszkos háború, amit a pénzhatalom médiazsoldosai „polgárháborúnak” neveznek a kezükben lévő világsajtóban. A Szíriai Arab Köztársaság nem adta meg magát a túlerőnek, Szíria népe felekezeti hovatartozásra és nemzetiségre tekintet nélkül többségében felsorakozott az ország vezetése mögé. A Szíriai Arab Fegyveres Erők, közte a Szíriai Arab Hadsereg szembeszállt az vahabita-cionista-neokolonialista agresszióval és több mint két éve offenzívába ment át és 2013 májusában Al-Qusair visszavételekor megfordította a háború menetét.

Soha nem felejtjük el a Szíria védelmében elesett hősöket: az aleppo-i Menagh repülőtér védőit, a 80. dandár katonáit, az idleb-i Taftanaz repülőtér védőit, az aleppo-i központi börtön védőit, Khan El-Asszal mártírjait, az al-rakkai 17. lövészhadosztály katonáit, Al-Houla, Maaolula, Al-Adra, Al-Tabakva, Idleb, Dzsizr Al-Shughur, Palmüra mártírjait. A Latakia tartományban meggyilkolt embereket. Az Al-Qusair, Qalamun, Yabrud, Dzsobar, Al-Kabun, Zamalka, Morek, a Qalamun-hegység visszafoglalásában elesett katonákat, nemzetvédelmi milicistákat, szunnikat, alavitákat, arameusokat, drúzokat, örményeket, ortodox keresztényeket…

Elesett, katonák, meggyilkolt polgári személyek ezrek, tízezrek, százezrek ők mind hősök.

Daud Radzsiha, Aszef Saukat, Ali Szelim Mahmud tábornok, Ali Kuzaam ezredes, Jara Abbasz, Hilaal Al-Aszad, Jahja Shoughri tizedes, Dr Ahmad Hasszan főhadnagy,Szafaa Szulejman főhadnagy, Donna Jakub, Abd Al-Zen Szakr százados, Arwa Hatim Al-Taraaf százados, Tarek Mussza ezredes, Huszein Iszak vezérőrnagy, Akram Al-Khatib ezredes, Baszim Al-Ekkari őrnagy, Lima Ghaleb Habil, Hasszan Mohammad Mahmud repülő őrnagy… és még lehetne sorolni a sok mártír nevét.

A föld legyen nektek könnyű testvéreim!”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg – (Höltermann Gábor)

Megosztom:

,
Back to Top ↑