Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2015. 07. 30.

A Húszik megsemmisítettek két szaúdi katonai bázist

2015. 07. 30.

A jemeni hadsereg  az Ansarullah (Húszik)  támogatásával  két katonai bázisra mértek csapást a Szaúd-Arábia déli részén lévő Jizanban, megtorlásként a rijádi kormány folyamatos légitámadásai miatt Jemenben.

 A jemeni népi bizottságok, a hadsereg és a Húszik harcosai megsemmisítették a szaúdi Jizanban található  Al-Mamout és az Al-Radif katonai bázisokat.

A jemeni Al-Mansar hetilap szerkesztője facebookos bejegyzésében közölte, hogy megbízható  katonai források szerint a szaúdi hadsereg már több kétszáz járművet veszített el a négy hónapja elindított offenzíva óta.

A múlt hét végére az Al-Kaida és a szaúdiakhoz lojális ex jemeni elnök Manosur Hadi csapatai heves összecsapásokban kénytelenek voltak feladni  közel egy tucat katonai bázist az ország deli részén. A visszafoglalt bázisokba a jemeni hadsereg rendezkedett be.

 Abyan tartományban lévő Lawdar városban is tíz katonai bázist foglaltak vissza a jemeni erők.

Szaúd-Arábia négy hónapja indította offenzíváját Jemen ellen. Az agresszióban számos arab állam is részt vesz, de az izraeli légierő is bombázta a jemeni erők állásait.

A rijadi vezetés  azért indította ENSZ felhatalmazás nélküli támadásait, mert a szaúdiakhoz hű Mansour Hadi ex elnök kénytelen volt lemenekülni az országból miután nem volt hajlandó tárgyalni az ellenzéki erőkkel akik felkeltek ellene.

A Jemen ellen indított háborúnak több mint öt ezer áldozata van többségük nők és gyerekek.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑