Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 12. 04.

A jemeni ellenállás két nap alatt a második szaúdi légi járművet lőtte le

2019. 12. 04.

A jemeni Ansarullah ellenálló mozgalom szombaton bejelentette, hogy lelőttek egy pilóta nélküli repülőgépet Jemen felett. Mindezt egy nappal azután, hogy a jemeni hadsereg lelőtt egy szaúdi Apache harci helikoptert. Ezt Yahya Saree tábornok, a jemeni hadsereg szóvivője jelentette be szombaton.

,,A jemeni hadsereg lelőtt egy kínai gyártmányú Wing Loong felderítő légi járművet Hajjah kormányzóság Hiran körzetében.,,

A szóvivő bejelentette, hogy az esetről felvétel készült, melyet nemsokára nyilvánosságra hoznak.

Korábban a jemeni Al-Masirah csatorna számolt be arról, hogy a jemeni hadsereg még pénteken lelőtt egy szaúdi Apache típusú harci helikoptert, melynek személyzete meghalt.

Az ellenség harci cselekményei egy héttel azután újultak ki ismét, miután a szaúdi katonai koalíció hajlandóságot mutatott egy esetleges békemegállapodás kidolgozására. Ennek érekében a szaúdi védelmi minisztérium még kedden bejelentette, hogy 200 elfogott jemeni ellenállót engednek szabadon a börtönökből, és megnyitják a Sanaa nemzetközi repülőteret a humanitárius segélyek számára.

A Nemzetközi Vöröskereszt 128 jemeni fogoly hazatérését jelentette be Szaúd Arábiából.

A jemeni hadsereg és a jemeni ellenállás harca a szaúdi katonai koalíció ellen már 2015-óta zajlik. A szembenálló felek 2018-ban az ENSZ közvetítőinek segítségével megállapodtak egy, Al-Hodeydah városával kapcsolatos tűzszünetről, valamint humanitárius folyosók megnyitásáról és fogolycseréről.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑