Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 06. 22.

A jemeni ellenállás rakéta támadást intézett egy szaúdi erőmű ellen Jizan kormányzóságban

2019. 06. 22.

A hét elején a jemeni ellenállás drónok bevetésével támadást intézett a szaúdi Abha repülőtér ellen. Most pedig bejelentették, hogy rakétatámadást intéztek egy erőmű ellen Szaúd Arábiában, mely Al-Shuqaiq városa mellett találahtó Jizan tartományban. Ezt az információt az Al-Masirah televízió is megemlítette.

,,A hadsereg megerősítette, hogy egy cirkálórakéta eltalálta a célpontot, vagyis az erőművet Jizan tartományban. Ez válasz volt azokra a sorozatos háborús bűnesetek re, melyeket a jemeni nép ellen követtek el.,,

A támadással kapcsolatban Szaúd Arábia eddig nem nyilatkozott. A hét elején azonban a szaúdi katonai koalíció bejelentette, hogy lelőttek két jemeni drónt, melyek közül az egyik Abha városát támadta.

Június 12-én a szaúdi koalícióelismerte, hogy a jemeni ellenállás rakétái eltalálták az Abha repülőteret és 26 embert megsebesítettek. Az utóbbi két hétben a jemeni ellenállás erői és a jemeni hadsereg légierejéhez tartozó rakétás alakulatok több drón támadást is végrehajtottak szaúdi városok ellen. Ez azonban a jemeniek részéről válasz a szaúdi katonai agresszióra, mely 2015-óta folyik hazájuk ellen.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Sputnik News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑