Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 08. 16.

A jemeni ellenállás vezetői Iránba látogattak

2019. 08. 16.

Khamenei Imám, az iráni iszlám forradalom vezetője Teheránban fogadta az Ansarullah jemeni ellenállási mozgalom vezetőit.

A jemeni delegációt az Ansarullah mozgalom szóvivője Mohammed Abdulsalam vezette, aki a mozgalom vezetőjének Sayed Abd al-Malik al-Húszi,  levelét adta át az iráni legfőbb vezető számára. A jemeni ellenállás küldöttsége a jelenlegi fegyveres konfliktusról tárgyalt Khamenei Imámmal, aki kijelentette, hogy a jemeni nép győzedelmeskedni fog a szaúdi katonai szövetség által indított háborúban.

Az iráni legfőbb vezető elmondta, hogy a jemeni népnek hosszú és gazdag történelme és kultúrája van és az ellenállásuk jól látható a már öt éve tartó konfliktus során a szaúdi agresszióval szemben. Éppen ezért sikeres jövőre számíthatnak és erős kormányt alakíthatnak majd, mely elősegíti majd az ország fejlődését.

A találkozó során Khamenei ajatollah kitért a szaúdi katonai koalíció által elkövetett bűnökhöz, hiszen mind Szaúd Arábia, mind pedig az Egyesült Arab Emirátusok nevéhez komoly háborús bűncselekmények köthetők. Ennek ellenére semmit se értek el a céljaik közül és sohasem fogják megnyerni ezt a háborút. A jemeni nép azonban összefogva meg fogja védeni hazáját és az ország területi egységét.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑