Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 12. 03.

A jemeni hadsereg lelőtt egy szaúdi Apache helikoptert (videó)

2019. 12. 03.

A jemeni hadsereg föld-levegő rakétával lelőtt egy szaúdi Apache harci helikoptert. Ezt a jemeni hadsereg szóvivője Yahya Seree dandártábornok jelentette be a sajtó számára.

A tábornok elmondta, hogy a helikoptert a reggeli órákban lőtték le Asir Majazah térségében ellenséges harci tevékenység közben. Az Apache két szaúdi pilótája meghalt és bent égett a helikopterben.

A szóvivő szerint a művelet során eddig még nem használt, új technológiát alkalmaztak a szaúdi helikopter lelövéséhez. A műveletet a katonai média videó felvételen is megörökítette.


A tábornok elmondta, hogy nem hagyják azt, hogy a jemeni légteret ellenséges repülőgépek és más légi járművek használják. A szaúdi hadsereg pedig egyre nagyobb veszteségeket szenved a jemeni konfliktusban.

Augusztusban a szaúdi hadsereg és zsoldosai jelentős veszteségeket szenvedtek, amikor a jemeni hadsereg és a jemeni ellenállás több mint 2000 szaúdi katonát és vele szövetséges zsoldost ejtett fogságba. Az ijedt szaúdi hadsereg ráadásul 200 saját katonáját is megölte a visszavonulás során, hogy nehogy meg tudják adni magukat a jemeni ellenállásnak.

Ilyen esemény korábban is történt, hiszen nem sokkal az eset előtt a szaúdi légierő lebombázott egy olyan jemeni börtönt ahol elfogott szaúdi katonákat tartottak fogva. Mindezt azért, hogy ne kelljen tárgyalásokat folytatni a szabadon engedésükről és ne kelljen egyezkedni a jemeni ellenállással.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑