Cadmus fordítás Cadmus
Képgaléria

2014. 12. 31.

A karácsonyi ünnepségek imádkozásra és szent misékre korlátozódtak Szíriában (képgaléria)

2014. 12. 31.

A karácsonyi ünnepségek ebben az évben csak imádkozásra és istentiszteletekre korlátozódnak az országban zajló háborús események miatt és azon vértanúk lelkeinek a tiszteletére, akik életüket áldozták Szíria földjének védelmében.

Imádkozást és szent misét tartottak kedden az ország minden (még álló) keresztény templomában és istentiszteleti helyén prédikációkkal, amelyek kifejezték Szíria népének öntudatosságát, amely a legfontosabb tényező abban, hogy győzelmet arassanak minden a szíriai ember ellen irányuló összeesküvés felett.

Aleppo szír ortodox templomában Mar II. Ignacius Afrem Karim, Antiochia és az egész Kelet szír ortodox pátriárkája celebrált misét.

Prédikációjában II. Afrem Karim pártriárka elmagyarázta, hogy Jézus Krisztus üzenete a szeretetről és a békéről lesz a megvilágosodás az emberiség számára, valóra fogja váltani az igazság győzelmét és a megvilágosodást a sötétség felett.

A pátriárka Szíria, annak Hadserege és vezetője megóvásáért fohászkodott, valamint a háború elején Aleppo közelében elrabolt két keresztény érsek szabadon bocsátásért.

  1. János Jazigi, Antiocia és az egész Kelet görög ortodox pátriárkája karácsony ünnepe alkalmából misét celebrált az aleppoi Mar Elias görög ortodox templomban.

Jazigi pátriárka elmondta ezen a napon, hogy a szíriaiak keresik Isten szeretetének forrását, Krisztus születése egy üzenet a békéért és a barátságért és áldozat az egész emberiségért.

A pátriárka imádkozott Szíria nyugalmának helyreállításáért, békéjéért, biztonságáért, egységéért és minden állampolgár együttéléséért.

Jazigi pártiárka a Kegyelmes Istenhez imádkozott, hogy tartsa meg Szíriát és erősítse annak népe, hadserege és vezetője szilárdságát a vahabita terrorizmussal szemben és állítsa helyre az országban a békét és a biztonságot.

Ezenkívül imádkozott a több, mint két évvel ezelőtt Aleppoban fegyveres terrorszervezetek tagjai által elrabolt két érsek szabadulásáért.

Antiochia és az egész Kelet Görög Ortodox Patriarchatusának Mária Katedrálisában Damaszkuszban misét tartott Szeleukiai Malouli Efraim püspök, pátriárkai vikárius, a Szent Szinódus titkára.

Malouli püspök ismertette a hívekkel ő szentsége Jazigi pátriárka levelét, amiben ő szentsége a szent ünnep nagy jelentőségéről beszélt.

Jazigi pátriárka üzente: “A nemzetközi közösség hallgatása arról, hogy mi történik Szíriában; a béke felhívások, az erőszak megszüntetésének követelése és az elrabolt egyházi vezetők elengedése iránti közömbösségük nem félemlít meg bennünket, bennünket akik ebben az országban születtünk és itt is maradunk.”

Felhívta mindenki figyelmét, hogy a jelenlegi események során Szíriának erőt kell meríteni az ünnep értékeiből és egyesülnie kell, hogy szembeszálljon az ellene irányuló összeesküvéssel.

Ezenkívül nagy létszámú résztvevővel tartottak istentiszteletet a Melkita Görög Katolikus Pátriárkai katedrálisban (Al-Nijahban) Damaszkuszban Jozef Abszi pátriárkai vikárius vezetésével.

Abszi érsek megerősítette, hogy Szíria felül fog kerekedni a válságon népének egysége és éberségének köszönhetően.

Imádkozott a szíriai nép, a hadsereg és vezetője  megóvásáért.

Könyörgéseket és istentiszteleteket tartottak a keresztény közösségek hívei szerte az országban, amelyeken a szent beszédekben hitet tettek amellett, hogy Szíria kikerül a válságból és helyreáll a biztonság és nép ébersége és egysége segítségével. A prédikációkban azért fohászkodtak, hogy Szíriát megóvja az ég, kitartó és szilárd maradjon bárhogy alakul a sorsa.

.

 forrás: sana.sy

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑