Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Keresztények

2016. 08. 20.

A keresztény Fülöp-szigetek határozott válasza az Iszlám Államnak

2016. 08. 20.

Tudvalevő, hogy a megválasztott fülöp-szigeteki elnök a bűnözőkkel, többek között, a kábítószerkereskedőkkel sem bánik kesztyűs kézzel.

Országában a rajtakapott drogdílerek halálbüntetéssel számolhatnak. Megválasztása után, több mint 124 000 – a drogüzletben (feltétetezhetően) érdekelt – ember inkább önként feladta magát, tartva a törvény halálosztó szigorától.

A többségében keresztény lakosságú Fülöp-szigetek új elnöke, Rodrigo Duterte tehát nem laca-facázik, ha a rendről és biztonságról van szó. Mondjuk, nem árult zsákbamacskát, hiszen elnöki kampányában is a legkeményebb fellépést ígérte a drogkereskedelemben résztvevők ellen. Talán ezért (is) választották meg…

De nemcsak a kábítószer-üzletágban érdekeltekre figyel az új elnök úr.

Augusztus elején, például, utasította a hadsereget, hogy zúzza szét az Abu Sayyaf szélsőséges iszlamista csoportot, különben szerinte az országot „meg fogja fertőzni” az Iszlám Állam nevű terrorszervezet.

„Tízszer brutálisabb leszek mint az ISIS!” 

A minap az elnök úr és hazája több üzenetet is kapott az Iszlám Államtól. Többek között a Manilában jövőre megrendezendő Miss Universe-verseny szervezőit is megfenyegették. A dzsihadisták videójában az a felirat látható, hogy: „készül a bomba Miss Universe-nek”.

A fenyegetések hatására Rodrigo Duterte beszédet tartott, melyben a muszlim terroristákra utalva kifejtette, hogy „ezeknek az embereknek nincs igazi politikai ideológiájuk. Ezek az emberek nem tudják, hogy valójában ki is, milyen is az igazi Isten. Csak megölik a másikat, megerőszakolják a nőket, vagy egyszerűen csak felgyújtják őket. Ezt csak barbárok csinálják!”

Majd keményen figyelmeztette a hazáját kívülről vagy belülről támadni szándékozó muszlim terroristákat, hogy ő „tízszer” olyan brutálisan fog fellépni ellenük, mint az Iszlám Állam – „Ha ilyeneket tesztek, én tízszer annyira fogom ezeket tenni veletek. Határozottan! Hangsúlyoznám: soha, soha, soha nem fogom hagyni, hogy a hazámat lerombolja és tönkretegye a terrorizmus.”

Beszédét rezidenciáján, a manilai Malacanang palotában mondta el néhány nappal azután, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam követői hittérítőnek álcázzák magukat, és már megkezdték a helyiek radikalizálását Mindanao szigetén – közölte a The Washington Post.

Orientalista.hu – (MTI, Magyar Idők Online, Washington Post)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑