Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2017. 10. 06.

A keresztény hitet veszik fel muzulmán menekültek

2017. 10. 06.

Egyre több muzulmán menekült tér át a keresztény hitre Finnországban. A finn bevándorlási hivatal adatai szerint több mint ezer muzulmán vette fel a kereszténységet.

A főváros, Helsinki egyik gyülekezetében hétfőnként arab nyelven oktatják a keresztény hittant, az órán húsz felnőtt muzulmán férfi vesz részt, mindannyian át akarnak térni a kereszténységre. Ramez Anszara lelkész szerint eleinte csak azért jöttek, mert a vallás felvétele segítheti menekültkérelmük elbírálását.

– Kezdetben az ide betérők 90 százaléka csak a letelepedési engedély miatt jött, hogy könnyeben megkapja az engedélyt. De az idők során ez megváltozott. Még ha először tényleg csak a menekültkérelmük elbíráslást akarták ezzel gyorsítani, ma már látom, hogy hogyan változott az életük

– mondta Ramez Anszara.

A keresztény hit felvétele azért is növelheti a menekültkérelmek pozitív elbírálásának esélyeit, mert a muzulmán hit elhagyása büntetendő dolognak számít a menekültek otthonában, egyes országokban halállal büntetik, ezért sok esetben az áttért menekültek élete kerülne veszélybe, ha elutasítanák kérelmüket és visszatoloncolnák őket szülőföldjükre.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑