Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 03. 27.

A kereszténység terjedésétől tartanak Iránban

2019. 03. 27.

Virágkorát éli a kereszténység Iránban, ami veszélyes az ország belbiztonságára – mondta Hajjat Islam Nasser síita imám egy iszlám iskolában tartott előadásán.

Irán legnagyobb iszlám oktatási intézményében, a Qomban tartott előadásán a síita imám úgy foglalt állást, hogy a kereszténység terjedése nem csak az iszlámra, hanem az ország belbiztonságára is veszélyt jelent – közölte az aleteia.org arab nyelvű oldala.

Nasser szerint a keresztény egyházak és a hittérítő szervezetek behálózzák az iráni fiatalokat, majd szép lassan megrendítik az iszlámban való hitüket.

Az iráni rendszer teljes mértékben összefonódott az iszlám egyház vezetésével, akik erős nyomást gyakorolnak a perzsa társadalomra.

A linga.org információi szerint nagyon sok iráni, köztük főleg a fiatalabb generáció belefáradt az államilag irányított vallási vezetők erőszakos intelmeibe. Egyre több emberben ellenreakciót és elégedetlenséget váltanak ki a diktatórikus eszközök. Ezzel párhuzamosan egyre több fiatal alternatív vallást, hitet keres, sokan pedig a kereszténységben találják meg a lelki nyugalmukat.

A cikk folytatását ITT olvashatják.

S4C.News – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑