Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2016. 08. 17.

A kínai fegyveres erők “katonai segélyt és a kiképzésben segítséget” nyújtanak a szíriai kormánynak

2016. 08. 17.

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (a fegyveres erők) magas beosztású tisztje nyilatkozta, hogy Kína folytatja a kereskedelmet és az együttműködést a Szíriai Fegyveres Erőkkel.

A kínai fegyveres erők katonai segélyt és a kiképzésben segítséget fognak nyújtani a szíriai kormánynak, értett egyet egy kínai katonai küldött a szíriai honvédelmi miniszterrel vasárnap Damaszkuszban.

A legutóbbi bejelentéssel Peking egy újabb lépést tett, hogy erősítse jelenlétét a Közel-Keleten. Peking a korábbi iráni nagykövetét, Szie Sziaojant nevezte ki különleges megbízottjának Szíriába idén márciusban.

A Szíriába érkezett kínai katonai küldöttség, Guan Jufej ellentengernagy, a kínai Központi Katonai Tanács nemzetközi együttműködésért felelős csoportfőnöke vezetésével, találkozott Fahd Dzsasszem Al-Freidzs miniszterelnök-helyettes és honvédelmi miniszterrel, jelentette a Szinhua hírügynökség kedden.

“Egyetértettek a személyi állomány kiképzettségének javításában és abban, hogy a kínai fegyveres erők humanitárius segítséget nyújtanak Szíriának.” – közölte a Szinhua jelentése további részletek nélkül.

Al-Freidzs miniszter köszönetet mondott a kínai fegyveres erőknek és a kormánynak a segítségnyújtásért, miközben Guan ellentengernagy elmondta, hogy a kínai fegyveres erők folytatni kívánják a kereskedelmet és az együttműködést a Szíriai Fegyveres Erőkkel.

Guan ezenkívül hétfőn találkozott Szergej Csvarkov vezérőrnaggyal, aki a Szíriában Szembenálló Felek Megbékélésének Orosz Központja parancsnoka.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑