Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Gazdaság

2015. 10. 20.

A kínai gazdasági növekedés belépőt jelenthet a TPP-be?!

2015. 10. 20.

6,9%-os gazdasági növekedést ért el Kína az első három negyedévben. Nem véletlen, hogy egyes nyugati politikusok elkezdtek lobbizni azért, hogy Transzpacifikus Partnerség (TPP) jövőbeli bővítésén Kína is a jelöltek között szerepeljen.

A kínai Állami Statisztikai Hivatal által október 19-én közzétett adatok szerint idén az első három negyedévben a GDP-növekedés elérte a 48,78 billió jüant, ami 6,9%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A negyedévi gazdasági növekedés 7,0%-os, 7,0%-os, 6,9%-os volt. – közölte a Kínai Nemzetközi Rádió.

Hu Kaihong aznap a Statisztikai Hivatal által megrendezett sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a gazdasági művelet általában stabil, és újra mutatkoznak az emelkedő tendencia jelei.

Az agrárágazat, az ipar és a szolgáltatási szektor közül a szolgáltatási szektor a 8,4%-os növekedési rátával áll az első helyen. A mezőgazdasági termelési helyzet jól alakul, a nyári gabona összterméke meghaladta 141 millió tonnát, ami 4,47 millióval több, mint a tavalyi évéhez képest; ősszel ismét várható a nagy aratás. Az ipari termelés, lassan de stabilan növekszik, a januári-szeptemberi periódusban átlagosan elérte a 6 százalékot.

A volt ausztrál miniszterelnök támogatja Kína csatlakozását a TPP-hez

A Zhongxin kínai hírügynökség jelentése szerint Kevin Rudd volt ausztrál miniszterelnök október 16-án Kantonban a Congdu Nemzetközi Fórumon újságíróknak elmondta, hogy a jövőben Kínának is csatlakoznia kell a Transzpacifikus Partnerséghez (TPP), és a TPP bővítésekor gondolni kell Kínára, Dél-Koreára és Indonéziára is, hogy elkerülhető legyen a csendes-óceáni térség kereskedelemétől való eltávolodás.

Október 5-én összesen 12 ország, köztük az Egyesült Államok, Japán, Kanada és Ausztrália bejelentette, hogy véget értek a partnerségről szóló tárgyalások, és az alapvető kérdésekről megállapodásra jutottak.

Kína és Dél-Korea még nem tagja a TPP-nek. Kevin Rudd elmondta, hogy véleménye szerint a TPP-nek a jövőben meg kell hívnia Kínát, Dél-Koreát és Indonéziát. Hangsúlyozta, hogy Kína a TPP tagja kell, legyen a jövőben.

Orientalista.hu – Zenobia (CRI)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑