Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 10. 04.

A kormányerők folytatják az ellentámadásukat Közép-Szíriában (VIDEÓ)

2017. 10. 04.

A szíriai kormányerők biztosítják a Deir Ezzor-Palmyra országutat Közép-Szíriában, miután visszaverték az ISIS terrorszervezet térségbeli offenzíváját. Az összecsapások fő színtere mostanára áttevődött Al-Szukhanahtól keletre a sivatagba.

A hadi helyzet Bir-Ghabadzsib és Al-Shula közelében stabilizálódott, jelentették szíriai kormánypárti források. Azonban a jelentésekhez nem mellékeltek képi és videó felvételeket.

Október 2-án jelentések érkeztek arról, hogy az USA állítólag légi csapásokat mért a szíriai kormányerőkkel szövetséges Hezbollah mozgalom alegységeire a T-3 szivattyúállomás közelében és végzett a Hezbollah hét vagy nyolc katonájával, akik az ISIS terroristák ellen harcoltak a térségben. A légi csapást az ISIS terrorszervezet előrenyomulása követte, amelyet a szíriai kormányerők visszavertek.

Ryan Dillon ezredes (US Army), az USA vezette koalíció szóvivője tagadta, hogy a légi támadást a koalíció hajtotta volna végre és azt közölte, hogy a légi egységeik műveletei Rakkaban és az Euphrates keleti partján zajlottak.

Néhány „ellenzékinek” nevezett dzsihádista forrás azzal magyarázta az incidenst, hogy a Hezbollah harcosai „baráti tűzbe” haltak meg, szíriai vagy orosz katonai repülőgépek csapásaiban. Az incidenst egyelőre nem sikerült tisztázni.

Szalamijah várostól keletre a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek felszabadították Rubajah és Muzghajzil településeket az ISIS terrorszervezet uralma alól. Augusztus hónap óta az ISIS terrorista entitás által uralt terület 3270 négyzetkilométerről 480 négyzetkilométernyire zsugorodott

Az USA támogatta „Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) nevű milíciák tovább nyomultak előre az ISIS terrorszervezet megszállta területeken és elfoglalták Hadin és Rubajdah falvakat, északkeletre Deir Ezzor városától. Az SDF milíciák előrehaladása a Dzsafra olajmező közelében lelassult, mert biztosítaniuk kell a megszerzett területeket északi irányból, ha tovább szeretnének nyomulni a térségben a nagyhatalmi támogatóik igénye szerint.

Irakban az Iraki Hadsereg és a Mozgósított Népi Egységek (PMU – Hashd Al-Shabi) folytatták a hadműveleteiket a megszálló ISIS terroristák ellen Hawidzsa térségében. Nagyszámú falu és egy korábbi repülőtér elfoglalása után a hadsereg és a PMU feladata, hogy elszigeteljék az ISIS fegyvereseit magában Hawidzsában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑